×

Duivendrecht: maandag (17/08) starten de basisscholen

20200814_101352.jpg

Duivendrecht: maandag (17/08) starten de basisscholen


15 augustus, 2020 | 11:35 | 88 keer gelezen

Het is voor veel kinderen een andere vakantie geweest dan ze gewend waren. Niet een Lago of Costa maar vermaak in eigen dorp. Gelukkig waren er een reeks activiteiten voor de jeugd van ons dorp. Komende maandag 17 augustus gaat de jeugd van Duivendrecht e.o. weer los op de beide basisscholen. Naar verwachting op dezelfde wijze zoals ze medio mei hebben vervolgd op de scholen, conform diverse maatregelen (zie de sites van de school, al staan er nog geen updates).

Rondom De Grote Beer en de A. Bekemaschool zijn de toegangswegen in verandering. Zo is een deel van de toegangswegen nog onderhanden en afgesloten voor verkeer. Advies is om zo veel als mogelijk op de fiets te komen. Zo is er een erg praktische nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kloostersingel, eind juli in gebruik genomen door wethouder Korrel. Door een aantal insiders al de Korrel brug genoemd, dit vanwege haar enthousiasme over de brug.

Een andere verandering is het optreden tegen ouders die hun auto’s naast de school parkeren. Naar aanleiding van klachten van de scholen over het gevaar voor de kinderen, zal er opgetreden worden door de boa's en de wijkagent tegen de personen die hun auto naast de school parkeren (aldus de laatste raadsvergadering).

Naast de basisscholen zullen ook de diverse verenigingen en faciliteiten weer opstarten. Blijf daarvoor vooral DorpDuivendrecht.nl volgen.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.