×

Duivendrecht: Monumentendag 2020

20200609_145854.jpg

Duivendrecht: Monumentendag 2020


24 augustus, 2020 | 23:58 | 99 keer gelezen

Tijdens het komende Monumentenweekend kan volop Erfgoed van Duivendrecht bekeken worden, en waar mogelijk kunnen bezoekers zich laten informeren over de achtergronden van de historische gebouwen en objecten. In het weekend van vrijdag 11 t/m zondag 13 september kunt u wandelend of fietsend een route afleggen langs een aantal monumentale plekjes in Duivendrecht. De stichting Oud Duivendrecht bereid momenteel wandel- en fietsboekjes uit met de route langs de monumenten. Dit boekje ligt vanaf vrijdag 11 september 16 uur in het groene boekenkastje aan de Rijksstraatweg vlakbij de RK-kerk (zie ook blog “Openbaar boeken lenen in Duivendrecht”. Voordeel van dit boekenkastje is dat het direct al twee monumentale panden verbindt. Daarnaast is het boekje beschikbaar bij Eetcafé Lotgenoten aan de Rijksstraatweg en op het Dorpsplein bij De Eeterij en Casa Lisa. Uiteraard kunt u op deze plekken ook even genieten van een hapje en een drankje.

De stichting Oud Duivendrecht nodigt de deelnemers uit om foto’s of een tekening te maken. Deze kunnen worden opgestuurd naar: st-oud-duivendrecht@planet.nl

De stichting is met de gemeente actief om monumentale objecten van goed leesbare informatie te voorzien. In de week vooraf aan de Open Monumentendag komt er een extra pagina met informatie in het “Weekblad voor Ouder-Amstel".


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.