×

Duivendrechts Kwartier: Sportpark op de schop

20201016_151231.jpg

Duivendrechts Kwartier: Sportpark op de schop


17 oktober, 2020 | 13:21 | 116 keer gelezen

Nu de competitie voor het amateurvoetbal valt binnen de categorie Lockdown Light, even aandacht voor de ontwikkelingen in de sportaccommodatie in Duivendrecht. Op het voormalige slibterrein van het dorp wordt momenteel door grondaannemers (vroeger had je A.A. Theunisse) gewerkt aan een nieuw (tijdelijk?) sportpark tussen de tuinhuisjes.

Het is alweer wat langer geleden dat we een heel actief sportpark de Toekomst hadden met een keur aan amateurclubs, denk aan: CTO’70 (later overgegaan naar sportpark De Hoop), TOS Actief (momenteel actief op sportpark Middenmeer), Kismet’xx (bestaat niet meer) en tenslotte KSJB (Kerngroep Surinaamse Jongeren Bond) en sv Bijlmer welke beide in 2010 zijn opgegaan in Zuidoost United. De amateurvereniging zijn feitelijk vertrokken vanuit sportpark de Toekomst vanwege het onveilige karakter voor de jeugd. Issue was de drukke Holtenbergerweg die overgestoken moest worden, en waarbij helaas verkeersongelukken zijn geweest met jonge kinderen. Situatie was zelfs zodanig dat de gemeente tijdelijk bussen zou inzetten. Uiteindelijk zijn alle sportverenigingen verhuisd, en dichter in de woonwijken geplaatst. Alleen prof- en amateurvereniging Ajax is nu bewoner van sportpark De Toekomst.

Des te opmerkelijker dat de lokale politiek weer kiest voor een sportterrein voor jeugdleden aan de overkant van de drukke weg. Natuurlijk er zijn stoplichten, maar die stonden er destijds ook. Soms in het geheugen kennelijk niet zo lang. De grondwerkzaamheden zijn dus gestart voor een nieuw sportpark, of beter voor een geheel nieuwe wijk, in de gemeentelijke katernen genoemd De Nieuwe Kern, in de volksmond: Duivendrechts Kwartier. Volgens de arbeidslieden ter plekke wordt de komende acht jaar gewerkt aan de voltooiing van de nieuwe woonwijk, waarin sport een belangrijke plaats inneemt. Verwachting is dat het sportpark eerder gereed is…..


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.