×

Herinrichting stationsgebied Van der Madeweg

20200527_210947.jpg

Herinrichting stationsgebied Van der Madeweg


30 mei, 2020 | 10:35 | 231 keer gelezen

Momenteel wordt er bij het metrostation Van der Madeweg gewerkt aan de herinrichting van fiets- en voetpaden, de rijwegen en de ruimten onder het metrostation. Doel is de veiligheid verbeteren en een fijne verblijfsfunctie realiseren met meer groen en betere verlichting. De werkzaamheden vinden plaats van 20 mei t/m 1 juli 2020. Bij het gemeentehuis (en als het dorpshuis weer opengaat, in het Dorpshuis) ligt het Voorlopig Ontwerp Herinrichting Van der Madeweg, zie ook (website): Herinrichting Van der Madeweg.   

Zie (pdf): Voorlopig Ontwerp Van der Madeweg

Eerder heeft de werkgroep Openbare Ruimte van Coherente het volgende opgesteld: Van der Madeweg

Bericht gemeente Ouder-Amstel:

Voorlopig Ontwerp Herinrichting Van der Madeweg

Het voorlopig Ontwerp Herinrichting Van der Madeweg wordt binnenkort ter inzage gelegd bij de gemeente Ouder-Amstel. Het stationsgebied bij metrostation Van der Madeweg en de aansluitende rijweg, fiets- en voetpad richting de kruising met de Spaklerweg, wordt opnieuw ingericht in 2021. Het gehele gebied krijgt vernieuwde rijwegen en de ruimte onder het metrostation wordt ingericht om prettig te verblijven.

Wegens veiligheid wordt het stationsgebied en de rijbanen vernieuwd en opnieuw ingericht. Het stationsgebied krijgt een fijne verblijfsfunctie met meer groen, de fietsplekken worden vernieuwd en de verlichting verbeterd. Het Ontwerp ligt ter inzage van 20 mei t/m 1 juli 2020. De herinrichtingswerkzaamheden worden gestart in het eerste kwartaal van 2021. Het metrostation blijft bereikbaar voor de reizigers.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.