×

Gemeenteraad (18/06): Impressie Raadsvergadering

20200604_171255.jpg

Gemeenteraad (18/06): Impressie Raadsvergadering


19 juni, 2020 | 00:03 | 96 keer gelezen

Een korte impressie van de raadsvergadering van de gemeente Ouder-Amstel: bijeen B&W en de raadsleden. Voor de feitelijke gegevens zie Gemeenteraad.

Centraal het vragenuurtje voor de raadsleden. Aan de orde o.a. de corona-crisis en de daaruit voortvloeiende gevolgen. Uiteraard voor burgers en organisaties maar ook voor de gemeente. Mensen met de kleine beurs worden getroffen en ondernemers die niet optimaal hun diensten kunnen doen. Verwachting voor de gemeente is dat het een tegenvaller zal worden van ca. 2 miljoen. De wethouder gaf aan dat hiervoor de algemene reserve zullen worden aangesproken, een pot wat helaas niet voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Hoop van de gemeente is overigens dat het Rijk uiteindelijk deze rekening gaat betalen.

Qua financiën verder benoemd: de stijging van kosten voor de Jeugdzorg, dit heeft te maken met het inhuren van additionele begeleiding. Verder is een plusje bij het gemeentefonds en een min bij het sociaal domein.

Verder ter tafel de reclamemasten in de gemeente. Financiële opbrengsten hiervan maar ook de lasten voor de burgerij. Zo is er overlast van het licht van de Ziggo Dome gemeld.

Tot slot nog de ‘Ja-Ja’ sticker. De sticker of de bewoners ongeadresseerd drukwerk en het Weekblad in de brievenbus wensen. Dit wat volgens de wethouder nog niet ingepland. Wordt wellicht na het zomerproces op teruggekomen.

De volgende vergadering staat gepland voor 2 juli (een extra raadsvergadering).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.