×

Hollandse Nieuwe aan wal in Duivendrecht (bij Govis)

20210616_132119.jpg

Hollandse Nieuwe aan wal in Duivendrecht (bij Govis)


16 juni, 2021 | 14:39 | 152 keer gelezen

De Hollandse Nieuwe is weer aan wal. Waar traditioneel een vaatje haring per opbod wordt verkocht t.b.v. het goede doel, was het gisteren André Rouvoet van de GGD die het eerste vaatje mocht ontvangen. Dit werd netjes verorberd met een aantal GGD-medewerkers en personen die voor een Covid19-prik kwamen. Sinds vandaag is de Hollandse Nieuwe ook voor de anderen beschikbaar, uiteraard ook voor de burgerij van Duivendrecht. De elke woensdag en vrijdag aanwezige viskraam van Govis uit Spakenburg heeft dit verse product op voorraad vanuit hun kraam op het Dorpsplein. De redactie heeft uiteraard een Haring-test gedaan, en het oordeel is: smaakt heerlijk!. En niet onbelangrijk, volop vitamine D, goed voor de gezondheid.

Volgens Peter van Govis komt de Hollandse Nieuwe uit Denemarken. Sinds de ontsluiting van de Zuiderzee (waar zijn voorvaderen nog de haring in de netten kregen) door de Afsluitdijk (1932, red.) komt de haring van elders, de laatste jaren uit Denemarken. Hij smaakt er niet minder lekker om. De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar. Veel smulplezier.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.