×

Jeu de Boules in Duivendrecht

20200621_171612.jpg

Jeu de Boules in Duivendrecht


24 juni, 2020 | 18:47 | 168 keer gelezen

U hebt ze vast wel eens gezien, de groep die op woensdag- en zaterdagmiddag een potje petanque speelt. Op z’n Duivendrechts ‘Jeu de Boules’. Een gezellige groep Duivendrechts die elkaar uitdaagt in de vaardigheden van dit balspel. Een keer komen kijken en/of meedoen behoort zeker tot de mogelijkheden.

De Jeu de Boules activiteiten wordt ondersteund door de welzijnsorganisatie Coherente. Van deze website de volgende tekst:

Het Jeu de Boules is een van oorprong Frans balspel en kent in Nederland veel beoefenaars, De Fransen spreken liever van Pétanque. Het spel wordt gespeeld met metalen ballen met een gewicht van om en nabij de 700 gram. Er wordt gespeeld in teams van twee of drie personen. De deelnemers worden willekeurig in teams ingedeeld. Een team van twee spelen met drie ballen en een team van drie met twee ballen.


Iedere maandag, woensdag- en zaterdagmiddag wordt er gespeeld op het plein bij d’Spot (voorheen de Meidoorn), nabij de voetbalvelden van CTO’70. De aanvang is 13.30 uur. Bij slecht weer, vooral regen, wordt er niet gespeeld. Er kan gebruik gemaakt worden van de toiletfaciliteiten van het gebouw d’Spot. Ook worden er regelmatig toernooitjes georganiseerd, waarbij gezelligheid voorop staat. Tijdens de pauzes een drankje en een hapje. Schijnt dan ook nog de zon, dan belooft het een echte “Franse “ middag te worden.


U bent uitgenodigd om eens een kijkje bij ons te nemen. Met veel enthousiasme willen wij u uitleg geven over de regels van het spel. Voor boule-ballen kan gezorgd worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Luuk Nagelkerken, tel. 0616955002

 

Elke jaar worden er gezellige toernooien georganiseerd en andere speciale dagen, zoals:

§  Paastoernooi 

§  Voorjaarstoernooi

§  Familiedag

§  Kennismakingsdag

§  Teus Verkaik toernooi


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.