×

Koningsdag 2020: Duivendrecht vlagt en #BlijftThuis

20200427_132150.jpg

Koningsdag 2020: Duivendrecht vlagt en #BlijftThuis


27 april, 2020 | 14:40 | 88 keer gelezen

Koningsdag 2020 zal niet het geschiedenisboekje van Jo Blom ingaan als de meest gevierde Oranjedag in Duivendrecht. Daar waar anders in de vroege ochtend al kleedjes gelegd werden op het Dorpsplein, was het nu rust. Geen voorbijtrekkende meute langs de kleedjes en ook geen discotheek van Jan en Jan. Al moet gezegd worden dat het de laatste jaren al wat rustiger was in het centrum van het dorp. Wel de nodige bezoekers voor de Plus voor de smakelijke oranje-tompouce.

Wat deed Duivendrecht wel: vooral thuis zijn, in de tuin of in het zonnetje voor het huis. Een rustiek geheel al verstoorde een enkele verbouwer de rust op Koningsdag. In de Basilicumhof een heel klein beetje Koningsdag gevoel, waar er voor de buurt Poffertjes werden aangeboden. Verder met recht een Woningsdag.

Ook minder mensen gekleed in het vaste Oranje (een enkel KNVB logo was afgeplakt), uiteraard ook bewoners die de dracht van hun favoriete Ajax shirt prevaleren. Wel het nodige rood-wit-blauw in de straten van Duivendrecht, wat uiteindelijk nog een Koningsdag gevoel gaf. Vooral in de Kloosterstraat, In de Houtzaagmolen en Rijksstraatweg werd er volop gevlagd. Eigenlijk in elke straat wapperde wel de driekleur. Maar voor de rest vooral een rustige of beter rustieke Koningsdag.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.