×

Kunnen de caravans al uit de winterstalling?

20200506_174636.jpg

Kunnen de caravans al uit de winterstalling?


24 mei, 2020 | 00:37 | 90 keer gelezen

Het is nog niet de Talk of the Town, maar de dorpsbewoners die de opinieprogramma's op TV volgen ontkomen er niet aan. Kunnen we of gaan we überhaupt met vakantie dit jaar? Volgens een landelijke peiling gaat bijna de helft van de mensen niet op vakantie, die ca. 50% zal ook voor Duivendrecht gelden. En voor de andere helft is het nog even de vraag wat de bestemming mag zijn. Nederland oogt een toegankelijke plek, al zijn nog niet alle provincies voor de volle 100% geopend. Voor elk wat wils in NL: de Waddeneilanden, de Friese meren, de Drentse bossen, de rust van Overijssel, de hellingen van Limburg of de fraaie duinpaadjes in Noord- en Zuid-Holland. En vergeet Zoutelande niet. Of wie weet een tuinhuisje aan de overkant van de weg. Rustiek, geborgen, groen, zelfs een zwembad is er, en vooral gezelligheid.

Andere vraag is of het verstandig is om op bepaalde plekken te bivakkeren, sommige steden zijn hard getroffen (Madrid, New York en Moskou). Het advies is vooral om drukte te mijden. Vliegbestemmingen zijn nog onzeker, al is een mondkapje aan boord een zekerheidje. Turkije en Griekenland willen de komende maand al het luchtruim openen. Spanje en Italië ontvangen ook graag weer toeristen, andere landen vragen eerst om twee weken quarantaine. Ja dan is je vakantie al voorbij voordat deze begonnen is.

En dan de vraag, als we gaan, hoe gaan we. In de diverse hofjes in het dorp staan campers, maar ook de good old sleurhut staat voor menig huisdeur. Voor degenen die met de sleurhut gaan kan de caravan uit de winterstalling, al is dat voor een enkele campingbezitter uit Amsterdam-Duivendrecht nog even lastig (zie foto).

Namens de redactie van DorpDuivendrecht alvast een goede vakantie. Waar deze ook gevierd wordt….


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.