×

Maandag 11 mei: kinderen weer naar school. Oproep VVN: laat de auto thuis

20200504_162124.jpg

Maandag 11 mei: kinderen weer naar school. Oproep VVN: laat de auto thuis


10 mei, 2020 | 06:15 | 91 keer gelezen

Komende maandag starten de lessen weer op de basisscholen De Grote Beer en de A. Bekemaschool. Dit onder gestelde condities van de Rijksoverheid gebaseerd op de adviezen van het RIVM en het OMT. Aanvullend advies vanuit Veilig Verkeer Nederland (VVN) is om de kinderen waar mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan. Mocht dit niet mogelijk zijn: het kind brengen zonder auto.

Exact op 11 mei start de gemeente Ouder-Amstel met werkzaamheden aan de kruising Meteoor en Lunaweg. Inschatting is dat dit de nodige verstoring mee zal brengen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 29 mei a.s. Opvallend dat de werkzaamheden samenvallen met de (her)start van de basisscholen in het Zonnehof gebied.

Daarbij uiteraard nog de aantekening dat er al een stopverbod geldt op de Astronautenweg, u mag niet met de auto stoppen, ook niet om kinderen in- en uit te laten stappen. Volgens de gemeente wordt er opgetreden bij een overtreding van het verbod, zie: Stopverbod Astronautenweg

Dan de scholen zelf. Algemene regel is dat in elke klas een fles desinfecterende handgel zal staan en kinderen zullen meerdere keren per dag hun handen moeten wassen. Deze regels die mede zijn opgesteld in overleg met de onderwijsbonden. Uiteraard hebben de A. Bekemaschool en De Grote Beer hun eigen protocollen, welke gecommuniceerd zullen worden met de ouders en verzorgers.

Bekemaschool, A. (laatste nieuws ASKO-scholen): A. Bekemaschool

Grote Beer: De Grote Beer

Protocol Bewegingsonderwijs binnen en buiten: KVLO Protocol Bewegingsonderwijs binnen en buiten


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.