×

Nationale Sportweek: Lunchloop Duivendrecht (25/09)

20200601_110139.jpg

Nationale Sportweek: Lunchloop Duivendrecht (25/09)


25 september, 2020 | 15:23 | 93 keer gelezen

Een van de bijzondere activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Duivendrecht was ongetwijfeld de lunchloop op vrijdag 25 september in Duivendrecht. De verstedelijkte dorpelingen komen graag samen, zijn graag in beweging en zijn culinair ingesteld.

Zo ook tijdens lunch-time deze middag. Rijen voor de diverse horecagelegenheden. Een rij voor de Sandwich Express, een rij voor de vishandel en een aantal wachtenden bij het Eetcafé (Jan en Jan) voor het afhalen van een snack. De lunchloop is een individuele loop, dus nogal onbekend wie allemaal meededen, maar druk op het Dorpsplein was het zeker.

Na de start eerst in zuidelijke richting van het dorp. Daar waar Napoleon ooit richting Zwarte Laantje trok. Op de Rijksstraatweg de Kleine Kerk in de steigers. Zo te zien net tussen de Open Monumentendag en de startende reeks concerten begin oktober in. Verderop rond de Basilicumhof de mannen van elektriciteitsmaatschappij Liander. Hele dikke kabels worden de grond ingebracht, vanaf de Ellermanstraat zo Duivendrecht in. Opvallende is dat half Duivendrecht over is op groene stroom, er toch een inrichting wordt gemaakt om toch ook fossiele energiestromen mogelijk te houden. Wellicht ook met de achtergrond van de bouw van De Nieuwe Kern (Duivendrechts Kwartier) en de vele wooneenheden bij Entrada.

Met het doel om 10.000 stappen te halen deze lunchloop wandelen we door van Zuid, naar Oost en weer naar het Noorden van Duivendrecht. Op de route vele particuliere activiteiten, Duivendrechters zijn een bezig volkje. Langs de Slinger nog een werkput van de gemeente. Teruggekomen op het Dorpsplein nog steeds volop drukte. Inschatting is dat de kinderen van de beide basisscholen al de stukjes fruit van de Plus hebben verorberd, het zij ze gegund. Het doel is gehaald, Duivendrecht is weer eens verkend, zeker een lunchloop waard.

De laatste activiteit in het kader van de Nationale Sportweek is zondagavond in het Dorpshuis. Dan is er een zaalvoetbaltoernooi voor 13+, ook georganiseerd door Coherente. Mocht je in onze buurtgemeente nog een open activiteit willen volgen, zie: www.ZuidoostBeweegt.nl


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.