×

Nieuw plan voor sportpark met parkeergarage op Sportpark Strandvliet

IMG-20200324-WA0007-980x551.jpeg

Nieuw plan voor sportpark met parkeergarage op Sportpark Strandvliet


23 september, 2020 | 23:28 | 123 keer gelezen

Er ligt een nieuw plan om de sport te realiseren in De Nieuwe Kern. Eerste ingeving was om de voetbalvelden te verhuizen naar het slibdepot (naast de tuinhuisjes van Nieuw Vredelust) en om het tennispark te verplaatsen naar het dak van de Gaasperdammertunnel (althans een onderzoek daarnaar). Maar de wereld evolueert. Een roep vanuit de golfwereld en kenners van de historie van Duivendrecht, om de golfbaan en het golfhuis van de Amsterdam Old Course te behouden is wellicht in behandeling. Een plek waar Napoleon ooit zijn wapens heeft gescherpt. Recent nog geheten Zwarte Laantje strekt door naar Sportpark Strandvliet.

Laatste optie is om het sportpark te herinrichten met een parkeergarage voor 2400 auto’s. Plannen zijn vanuit de Smart Mobility Hub opgemaakt. Strandvliet wordt momenteel bespeeld door de voetbalvereniging FC Amsterdam (voorheen FC Amstelland) en de tennisvereniging LTC Strandvliet. Sportpark Strandvliet ligt binnen de gemeentegrenzen van Ouder-Amstel en is gelieerd aan Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.