×

Nieuwe maatregelen van toepassing op basisscholen en sportverenigingen

20200417_170210.jpg

Nieuwe maatregelen van toepassing op basisscholen en sportverenigingen


23 april, 2020 | 22:00 | 93 keer gelezen

Afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet de aanvullende maatregelen afgekondigd, in de strijd tegen het corona virus. Voor Duivendrecht kan dit van invloed zijn op de basisscholen en de kinderopvang in het dorp. De Grote Beer en de A. Bekemaschool mogen weer open, zij het met halve groepen, net als de naschoolse opvang. De kinderdagverblijven (tot 4 jaar) mogen helemaal open. Duivendrecht kent een aantal kinderdagverblijven (zie Voorzieningen).  Dit zal gaan gelden na de mei-vakantie, het start dan weer 11 mei a.s.

Het is overigens nog onbekend hoe De Grote Beer en de A. Bekemaschool de inrichting verzorgen. Feit is wel, dat ouders/verzorgers niet mee mogen in de school.

Kappers en andere contactberoepen kunnen nog niet aan het werk, dit geldt uiteraard ook voor de kappers op het Dorpsplein.

Afhalen en bezorgen blijft nog steeds mogelijk, steun onze ondernemers!

Ook trainen bij een sportvereniging mag weer voor kinderen t/m 12 jaar. Kinderen van 13 t/m 18 mogen sporten als ze 1,5 meter afstand kunnen houden. Ouders kunnen niet langs de lijn staan, of aanwezig zijn in het Dorpshuis. Zowel de gemeente als de sportbonden werken aan programma's voor de uitvoering bij de sportverenigingen. Alle maatregelen zijn geldig vanaf 29 april.

Grote evenementen blijven verboden tot 1 september 2020. Mocht er nog een Duivendrecht op Stelten komen, zal dat zeker niet zijn voor 1 september a.s.

Hou voor de ontwikkelingen de lokale, regionale en landelijke media in de gaten.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.