×

Nieuwe naam Kloostersingelbrug: “De Zonnebloembrug”

20200502_144323.jpg

Nieuwe naam Kloostersingelbrug: “De Zonnebloembrug”


22 oktober, 2020 | 21:15 | 146 keer gelezen

De stemmen (lees: keuzes) van de kinderen van de A. Bekemaschool (groep 8) en De Grote Beer (groep 6) hebben de doorslag gegeven bij de bepaling van de naam voor de nieuwe brug over de Kloostersingel. In hun visie moest de naam iets van verbinding hebben. Verbinding tussen de basisscholen in het Zonnehofgebied ofwel het Sterrenstelsel, en de bloemenbuurt met daarbij het Dorpsplein (voor gezonde voeding en een snack) het Dorpshuis (waar gesport wordt door de kinderen).

Het was wethouder en juryvoorzitter Rineke Korrel die de naam bekend kwam maken. In de zomer had de wethouder al eens liederlijk een ode gebracht aan de nieuwe brug, en daarbij de oproep gedaan om te komen met een nieuwe naam. Naast Korrel diverse Duivendrechters in de jury met een historische achtergrond van het dorp. De uiteindelijke naam is geworden, met de nadruk op verbinding tussen de Sterrenstelsel buurt en de Bloemenbuurt: “De Zonnebloembrug”.

Binnenkort zullen de winnaars van de prijsvraag, geheel coronaproof, worden betrokken bij de prijsuitreiking.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.