×

Open Monumentenweekend Duivendrecht

20200912_140337.jpg

Open Monumentenweekend Duivendrecht


13 september, 2020 | 22:28 | 110 keer gelezen

Een door de stichting Oud-Duivendrecht prima voorbereide 'Open Monumentendagen'. In het groene boekenkastje dit weekend niet boeken om te lenen, maar de wandel- en fietsroutes langs de monumenten in onze gemeente. Helaas een lekke band op de fiets, dus gekozen voor een wandeling langs de ‘open’ monumenten in ons dorp, welke dus direct begon bij Wintershoven en de Antoniushoeve. Met het wandelboekje in de hand op pad langs de diverse informatiebordjes. En wie weet voor een andere keer de fietsroutes door Ouder-Amstel nog eens volgen (al schijnt het nogal druk te zijn in de Ronde Hoep of Rondehoep).

Helaas waren de Pastorie en de Urbanuskerk niet open, een kerk gebouwd in 1843. Ook was de middag nog te vroeg om een consumptie te nuttigen bij Eetcafé Lotgenoten. Alleen van buiten al een prachtig pand, en natuurlijk als dorpeling bekend met de inrichting en de smakelijke menukaart. Mijn Genoegen lag er weer vrij bij, is in de winter altijd een plaatje met de verlichte gevel. Ook de Kleine Kerk was dicht, ook hier vanwege Corona geen of beperkte openstelling. Zelfs de Dodenherdenking had dit keer een andere invulling. Wel open, en wel voor de tweede week in successie, d’Oude School. Van binnen wel bekend, maar dit weekend interessant vanwege het open atelier karakter van twee kunstenaressen. Vorige week was het wat drukker, edoch ook dit weekend was er alle attentie van de dames voor de bezoeker, die even zijn tijd nam om de kunstwerken te beoordelen.

Een succesvolle stop gedaan bij Jan en Jan (ook dat is historisch), tegenwoordig De Eeterij. Dat was even een afwijking van de <route>. De weg vervolgd via Groot Giessenhof (Mattijsen) en Café Brugzicht. Daar waar normaliter de wedstrijden van Ajax te volgen zijn, maar tegenwoordig beperkt open is. Wel duidelijk dat het woordje Dapper vanuit het café gelinkt is aan Ajax. De Kloosterstraat uitgelopen richting Michaelbeeld, deze stond erbij als altijd (ook geen informatiebordje).

Grappige is nog dat een van de gebruikte logo’s het logo van ‘Duivendrecht op Stelten was’. En minstens nog zo aardig dat je na een historische loop, in een step-tocht komt van een 10-tal meisjes dat al steppend door Duivendrecht een verjaardagsfeest viert. Zeg maar vanuit een historisch perspectief door Duivendrecht eindigend met de toekomst voor Duivendrecht. Ofwel de conclusie dat ons dorp is voorbereid op de toekomst. Er is een lichting in wording die wellicht mag borgen dat de geschiedenis van Duivendrecht voor jaren mag continueren.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.