×

Openbaar boeken ruilen in Duivendrecht (1)

20200526_104435.jpg

Openbaar boeken ruilen in Duivendrecht (1)


26 mei, 2020 | 12:59 | 143 keer gelezen

Nu de bibliotheek (OBA) aan het Dorpsplein tijdelijk gesloten is (maar wel online), zijn we op zoek gegaan naar alternatieve plekken om een boek te vinden in Duivendrecht. Helaas geen boekhandel in ons dorp. Wel kunnen we in onze gemeente Ouder-Amstel naar boekhandel Spreij in Ouderkerk aan de Amstel. Voor de nodige lectuur kunnen we naar tabakswinkel Vivant Diana aan het Dorpsplein, elke week weer een nieuwe voorraad. Gelukkig zijn in ons dorp maar liefst drie plekken waar we een boek kunnen lenen of ruilen of afleveren (je zou bijna zeggen: bestellen en afhalen).

De eerste openbare plek om een boek te lenen is aan de Korenbloemstraat. Op de hoek naast de bloemist staat de zogenaamde “De Boeken Klok”. De tijd staat er altijd stil, dat is sowieso al een lekker gevoel, en heel uitnodigend zijn in de kast een aantal bestsellers in beeld zoals: “Het Verloren Symbool”, van schrijver Dan Brown. Liefhebbers van een editie uit de Bouquet reeks kunnen ook aan de Korenbloemstraat terecht.

In deze corona tijd een keur van nieuwe boeken op de markt. Louis van Gaal en Fred Teeven zitten bijna in elke talkshow. Onbekend is of het boek: "Sport in de Tweede Wereldoorlog, Door Wilskracht Zegevieren” van Jurryt van der Vooren in "De Boeken Klok" staat.

Het zou zomaar kunnen dat het historisch materiaal van de Stichting Oud Duivendrecht (SOD) in deze bijzondere boekenkast staat. Via de website van SOD wel interessante informatie over de geschiedenis van een van de oudste straatjes van Duivendrecht: SOD: Historie Korenbloemstraat

Geïnteresseerd als we zijn op zoek naar een beetje vorm van volledigheid, stuiten we in Google nog op bakkerij de Korenbloem in Sneek, waar de meer dan vermaarde hazelnoottaart wordt aangeboden: Hazelnoottaart van De Korenbloem. Alleen de vraag is weer of deze specialiteit voldoet aan de smaak en sensatie van bakkerij Brokking uit Dordrecht: Hazelnoottaart van Brokking

Terug naar de Korenbloemstraat. Vernieuwing is nog steeds gaande. Bewoners zullen binnenkort weer worden gehuisvest. En voor een boek hoeven ze niet ver te gaan. Op hun straathoek staat menig boek.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.