×

Postcodeloterij trekking: Populierstraat

20200608_155937 (1).jpg

Postcodeloterij trekking: Populierstraat


8 juni, 2020 | 17:38 | 140 keer gelezen

Vorige maand (trekking april) mochten alle deelnemers uit Duivendrecht een cadeaubon van de HEMA in ontvangst nemen. Gezien de problematiek bij de Hollandse Eenheids Maatschappij Amsterdam werd al gauw gezegd dat Duivendrecht de HEMA op de been houdt. Naar de Rijksstraatweg ging nog een prijsje, te weten: een "Kookcadeau naar keuze". Met de trekking van de maand mei is de Postcodeloterij wat zuiniger voor Duivendrecht, maar er is wel een prijsje. Wederom een "Kookcadeau naar keuze". Dit keer gaat de prijs naar een aantal buren van de Rijksstraatweg, de deelnemers van de Populierstraat.

Uiteraard veel kookplezier met de prijs toegewenst.

In de historie komen we de Populierstraat tegen als de locatie waar voor het eerst profvoetbal werd gespeeld in Nederland: Profvoetbal aan de Populierstraat. In Duivendrecht was naast TAVENU (Tot Aangename Verpozing En Nuttige Uitspanning) en ODA (Op Doel Af) de vereniging TDW (Training Door Winnen) actief, dit was de vereniging die speelde aan de Populierstraat. TDW fuseerde later met Centrum, tot TDW Centrum en TDW Centrum fuseerde later weer met Watergraafsmeer tot FC Amstelland, wat tot 2008 speelde aan het Zwarte Laantje, om later via sv Amstelland United over te gaan in FC Amsterdam).

Sportief hart van het dorp is tegenwoordig sportpark De Hoop waar CTO'70 haar wedstrijden speelt. Inderdaad de combinatie van Tavenu en ODA. FC Amstelland speelde ook binnen de gemeentegrenzen en wist penningmeesters te trekken uit Duivendrecht. Eentje die jarenlang aan het Dorpsplein woonde, en een van zijn voorgangers woonde aan, inderdaad, de Populierstraat. Mooie is dat zijn zoon daar nog steeds woont, en wellicht, als hij mee doet, binnenkort eigenaar is van de Postcodeloterij prijs.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.