×

Satellietbaan weer geopend. Verkeershinder op Gooiseweg.

20200926_100206.jpg

Satellietbaan weer geopend. Verkeershinder op Gooiseweg.


26 september, 2020 | 11:38 | 112 keer gelezen

De doorgang in grote delen van Duivendrecht is weer gewaarborgd met het gereedkomen en de beschikbaarstelling van de Satellietbaan, met aftakkingen naar de Astronautenweg en de Telstarweg. De omleiding van afgelopen maanden leidde met regelmaat tot minder aangename momenten, omdat niet alle bestuurders (zeker van ouders die kinderen met de auto afzetten voor school), niet altijd bekend zijn met voorrangsregels.

Het was wethouder Korrel die eind juli “De Nieuwe Duivendrechtse Brug” (binnenkort wordt de nieuwe naam van de brug bekend gemaakt, tot die tijd maar even deze naam) met een vrolijke ode verwelkomde voor de lokale gemeenschap. De gemeentelijke website gaf daarop aan dat de ontsluiting van de Satellietbaan eind augustus gereed zou komen. En net op het moment dat de burgerij zich begon af te vragen wanneer de afslag van de van der Madeweg weer beschikbaar zou zijn, was ie open. Exact een maand na planning. Het is nog onbekend of de Satellietbaan met een nieuwe ode of wie weet een gedicht van de Dorpsdichter ‘geopend’ wordt. Wel is dank verschuldigd aan allen die hebben bijgedragen aan dit mooie stukje straatwerk. Dank.

Daarentegen minder goed nieuws van de Gooiseweg, tenminste voor de korte termijn denkers. De Gooiseweg gaat op bepaalde stukken acht weken dicht en dat zal zeker hinder opleveren. De op- en afrit van de A9 is momenteel reeds afgesloten. Bovenop de tunnel wordt gewerkt aan een nieuw verkeersplein, voor de lange termijndenkers weer interessant. De diverse werkzaamheden zijn 23 november gereed (of er een gelijke marge volgt als de oplevering van de Satellietbaan is nog onbekend). Zie ook: Wegwerkzaamheden Gooiseweg


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.