×

Saturnus: ‘Boerderij Weltevrede’ krijgt meeste stemmen

Saturnus.jpg

Saturnus: ‘Boerderij Weltevrede’ krijgt meeste stemmen


6 september, 2020 | 14:28 | 97 keer gelezen

De afbeelding ‘Boerderij Weltevrede’ van Piet Mondriaan komt op de Saturnusflat (zie eerder bericht op DorpDuivendrecht.nl). De afbeelding van de Boerderij haalde maar liefst 63% van de stemmen binnen. De afbeelding ‘Devotie’ bezette met 21% de tweede plek en 16% van de stemmers wilde liever geen afbeelding op de flat.

De inwoners uit Duivendrecht hebben enthousiast gestemd. Na correctie bleven er 950 geldige stemmen over. Slechts 20 daarvan kwamen uit Ouderkerk aan de Amstel. 

Op dit moment vinden nog werkzaamheden plaats rond de Saturnusflat. De verwachting is dat die eind september zijn afgerond. De ‘Strakke Hand’, Utrechts collectief gespecialiseerd in muurschilderingen, begint op 1 oktober aanstaande met het aanbrengen van de schildering op de muur. De schilders werken vanaf een zogenaamde ‘Hangbrug’ (een loopbrug die horizontaal aan de gevel komt te hangen). Deze brug wordt voorafgaand aan het werk geplaatst. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de uitvoering van de werkzaamheden 2 tot 4 weken duren.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.