×

Sporten in De Nieuwe Kern

20200520_182433.jpg

Sporten in De Nieuwe Kern


21 mei, 2020 | 00:09 | 153 keer gelezen

Iedereen die bij de Johan Cruijff ArenA de afslag Duivendrecht neemt (auto, fiets, wandelen etc.) ziet langs de weg een enorm billboard met een aantal teksten, zoals: “Wonen in De Nieuwe Kern (DKN)” en “Sporten in De Nieuwe Kern”. Nog net voordat er een verbod kwam op bijeenkomsten, is er een participatie bijeenkomst geweest voor de Sport in DKN.

Zie vlog en verslag van de Participatiebijeenkomst Sport: Film Participatiebijeenkomst Sport

Voorlopig is één sportaanbieder gepland in DKN, welke één sport zal aanbieden in DKN op het (oude) slibdepot, dit is het gebied of terrein achter de tuinhuisjes van Nieuw Vredelust.

In de huidige situatie (2020) zijn er 8 sportaanbieders in het gebied, die 5-sporten aanbieden, als we ASSV meetellen: 10 sporten. Mochten de tennisbanen gehuisvest worden op de Gaasperdammertunnel (A9), wat wellicht gaat lukken, is tenslotte ook geslaagd op sportpark Willem-Alexander in Schiedam, daar staan de tennisbanen op de A4 op de tunnel tussen Delft en Schiedam (zie: Tennissen op de A4), dan hebben we één sportaanbieder. Dan zou zeker een verschraling van het sportaanbod zijn in het gebied DKN. Dit in de wetenschap dat de gemeente Amsterdam achterloopt met sportparticipatie.

Het overzicht van het huidige sportaanbod:

·         Sportpark Strandvliet:

o   Tennis: aangeboden door LTC Strandvliet.

o   Tennis (binnen): aangeboden door stichting Strandvliet.

o   Voetbal: aangeboden door FC Amsterdam (v/h FC Amstelland).

·         Sportpark De Toekomst:

o   Voetbal: aangeboden door AFC Ajax.

o   In 2010 zijn een aantal sportaanbieders verhuisd naar het Bijlmer Sportpark, o.a.: voetbal van sv Bijlmer, Flamingo, KSJB, Kismet’82 en nog veel langer geleden CTO’70 (naar sportpark De Hoop in Duivendrecht) e.a. en weer recenter honkbal van Bantopa (speelt elders).

·         Diverse:

o   Golf: aangeboden door Amsterdam Old Course (AOC).

o   Golf: aangeboden door golfclub Amstelborgh.

o   Bowlen: aangeboden door Borchland.

o   Squash: aangeboden door Borchland.

o   De sportvereniging ASSV van de Nederlandse Spoorwegen biedt in haar locatie, verscholen tussen de treinlijnen een scala van sporten aan, voor (oud)-NS’ers, zoals: biljarten, darten, handboogschieten, schietsport en tafeltennis.

Het overzicht van het toekomstige sportaanbod:

·         Slibdepot: Voetbal: combinatie van sportaanbieders?

·         Onbekend is nog de status van ASSV.

·         In het plan van DKN worden openbare voorzieningen om te sporten aangekondigd: fitness, squash, crossfit, klimwand e.d.

Zwart Wit beschouwd oogt het een magere invulling van de verenigingssport en wordt er meer ingezet op de trend om de ruimte breder te gebruiken door dit in te richten voor meerdere sporten, die veelal ook individueel gericht zijn. Vanuit de lokale sportakkoorden wordt door veel gemeenten ingezet op het vormen van duurzame verbindingen zoals een ‘Open Club’. Oogt een praktische organisatievorm voor Sporten in De Nieuwe Kern (DKN).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.