×

Urban Sports in Duivendrecht

20200605_145436.jpg

Urban Sports in Duivendrecht


7 juni, 2020 | 00:39 | 104 keer gelezen

Echt op het randje van onze gemeentegrens is door een gemeente een nieuw sportplein aangelegd. Ingericht voor meerdere sporten en een heuse tribune voor de volgers, ook te gebruiken voor free-runnen overigens. Een veld voor Urban Sports: 3 x 3 basketbal en zo zijn meerdere sportvarianten mogelijk. Alvast een voorproefje voor de sportinvulling van De Nieuwe Kern (DKN). Daar worden sporten als klimmen, fitness en crossfit benoemd als te beoefenen sporten. Meer individueel gerichte sporten, niet zo zeer in verenigingsverband. Zie ook artikel: Sporten in De Nieuwe Kern

In het Sport Agenda van Amsterdam 2019-2022 worden Urban Sports benoemd als de sport in opkomst waar in Amsterdam ruimte voor wordt gemaakt. Zie de Agenda: Sport Agenda Amsterdam 2019-2022

Urban Sports worden gestimuleerd om jongeren die eerder afgehaakt zijn bij een sportvereniging (dat zie je vaak gebeuren bij jeugd> 14 jaar), weer te betrekken bij sport en bewegen. Op hun eigen manier, hun eigen tijd etc.

Het nieuwe Urban Spots Sportplein bevindt zich aan het einde van het looppad tussen station Duivendrecht en de Johan Cruijff ArenA. Rond Pasen was dit pad al geheel geasfalteerd. Naar nu blijkt waarom. Een nieuw Urban Sports Sportplein en een pad waarin de wandelaar wordt meegenomen in de tijd. Om de minuut wordt op een kleurrijke wijze aangegeven hoeveel minuten er nog resten op pad richting de Johan Cruijff ArenA. Dus niet alleen voor de Urban jongeren, maar ook voor de Urban iets ouderen (vroeger noemde men dat oudere jongere, of jong-senioren, zeg maar een Koos Koets type). Veel sport- en beweegplezier toegewenst.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.