×

Voortgang Entrada Project (vergadering 11 juni)

20200606_171902.jpg

Voortgang Entrada Project (vergadering 11 juni)


8 juni, 2020 | 00:13 | 177 keer gelezen

Komende donderdag 11 juni vergadert de Commissie Grote Projecten van de gemeente over Entrada. Entrada is het kantorencomplex rondom metrostation Van der Madeweg, ten westen van de woon-eenheden Jupiter en Neptunus. Voor bewoners van Duivendrecht die komende donderdag (19:30 uur), de (online) commissievergadering willen volgen: Link en Agenda Commissie Grote Projecten Entrada

In de link treft u bij Agenda een tweetal PDF-formulieren aan die behandeld gaan worden. In het Besluitvormingsdocument de benoeming van de 100.000m2 woonruimte wat gebouwd gaat moeten worden, waarvan volgens het document 10.000m2 voor commerciële en maatschappelijke voorzieningen.

In een periode dat de behoefte aan kantoorvloeren wat minder bleek, en de vraag naar woonruimte groot, is het plan voor een transformatie van Entrada gelanceerd. Een transformatie die door de gemeente Amsterdam eerder is toegepast in Amsterdam Zuidoost. Maar daar was het meer een integratie van wonen, werken en recreëren. Het project Entrada kent een focus op Wonen. Op een initiële tekening is een soort Manhattan aan de Amstel geschetst, met daarop torenflats van ca. 70 meter. Tijdens een presentatie over Entrada in 2019 binnen de kantorenzone zelf, werden deze hoge torenflats ontkend door de projectleden en de wethouder. Actieve bewoners uit Duivendrecht hebben in 2019 ingesproken in de raad, en de zorg geuit dat de verhouding woningen en aantal m2 wel erg hoog is, en de raadsleden geadviseerd dat torenflats absoluut niet passend zijn t.o.v. de bestaande woningbouw in Duivendrecht. Bewoners van de flats en de Kruidenbuurt waren aanwezig bij deze inspraakavond. Een van de bewoners had de nodige tijd geïnvesteerd om op schaal een Entrada te bouwen, dit om de verhoudingen duidelijk te maken, verhouding t.o.v. de huidige woningflats in Duivendrecht. Een aantal raadsleden was zeker onder de indruk van de inspraak en ook het mooie stukje werk van de maquette. Tijdens deze vergadering werd ook duidelijk dat de rol van eerst het Adviesteam en later de Klankbordgroep niet geheel transparant is.

Komende donderdag worden de sessies in openbaarheid vervolgd (eerder waren er interne sessies binnen de gemeenteraad). De groep Duivendrecht in Balans (DIB) heeft gemeld zich goed voor te bereiden op de voortgang. Waar van toepassing zal men nogmaals haar zorgen  uiten bij de betreffende raadsleden en wethouders. Op de website van Weekblad voor Ouder-Amstel Reactie uit Duivendrecht een mening uit het dorp, ook met een verwijzing naar het eerder acterende Adviesteam en de Klankbordgroep. Aanvullend op dezelfde website een reactie van de groep Duivendrecht In Balans


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.