×

Vriendenclub meldt komst busterminal naar Duivendrecht

20200506_174229.jpg

Vriendenclub meldt komst busterminal naar Duivendrecht


9 mei, 2020 | 00:14 | 127 keer gelezen

De stichting Vrienden van Duivendrecht bericht in haar periodieke nieuwsbrief over de komst van een internationale busterminal naar Duivendrecht. De stichting is zeer betrokken bij de ontwikkelingen in Duivendrecht en attent op wat er gebeurt. Via haar spreekbuis ‘Drechtje’ wordt menig lokaal item aan de orde gesteld en geanalyseerd. Veel bewoners van Duivendrecht zijn geabonneerd op deze Nieuwsbrief.

Zo melden de Vrienden van Duivendrecht in hun nieuwsbrief van 18 april over de komst van een touringcar terminal naar ons dorp, dit zou komen op de grond van NS Vastgoed ‘onder’ station Duivendrecht, in de buurt waar momenteel een tijdelijk gebouw is gehuisvest van Eurolines (een internationale lijndienst).

De gemeente Amsterdam heeft recent het besluit genomen om de terminal bij station Sloterdijk te verplaatsen naar station Duivendrecht, dit vanwege de centrale ligging en aansluiting op trein- en metrolijnen. Inzet van de gemeente is om de terminal, voor de internationale bussen, te huisvesten aan de noordwest zijde van het station. De inrichting wordt mede bepaald door de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel.

De vrienden geven aan dat de bewoners van Duivendrecht een aantasting van de leefomgeving vrezen. Naar mening van de stichting valt het gedeelte van de beoogde terminal binnen de kaders van het Duivendrechts Kwartier, hetgeen een andere benadering van o.a. de ruimtelijke inrichting vraagt.

De stichting ziet graag een toegankelijker station, zeker vanaf de Rijksstraatweg. Een lift voor minder valide bewoners is al jarenlang een behoefte uit het dorp. Tevens het pleidooi om het dorp veilig te houden voor de ‘uitzwermers’ van het busstation. Het minimaliseren van de overlast voor de wijken in de directe omgeving van het station (Duivendrecht Zuid).

Zie voor de juiste weergave van het bericht in de nieuwsbrief: Nieuwsbrief

Abonnee worden van de Nieuwsbrief kan ook via de website van de stichting: Vrienden van Duivendrecht


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.