×

Watertappunten in Duivendrecht

20200712_171948.jpg

Watertappunten in Duivendrecht


12 juli, 2020 | 23:59 | 162 keer gelezen

Een handvol jaren geleden was het wethouder Eric van der Burg die namens de gemeente Amsterdam op bezoek ging bij de basisscholen in Duivendrecht (Grote Beer en A. Bekemaschool) en aldaar een pleidooi hield voor water drinken door de kinderen van de scholen. Iets wat ook zeer actief gepromoot werd en nog steeds wordt op de Amsterdamse basisscholen. Ook in het college van Ouder-Amstel is waterdrinken tot beleid verheven, zo staat er een heus watertappunt op het Dorpsplein. Mooie is dat het college de watertappunten wil uitbreiden in de gemeente en daartoe nieuwe locaties zoekt, die kunnen aangedragen worden door de burgers. Zie ook onderstaand persbericht. Je zou zeggen sowieso een plek waar veel jeugd actief is en samenkomt. Dat is ook de kracht van het watertappunt op het Dorpsplein.

Een aantal suggesties voor Duivendrecht:

  • Venserpark  (speelplaats en voetbalveld)
  • Parnassiaveld (voetbalveld)
  • Zonnehof veld (speelplaats en voetbalveld)
  • Urban Squad (veld richting Johan Cruijff Arena).

Meest logische lijkt de omgeving in de Zonnehof buurt (bij de flats); daar zijn ook de scholen actief en zijn er naschoolse activiteiten. Maar: meldt het dus vooral bij de gemeente.

 

Persbericht gemeente Ouder-Amstel

Eind vorige jaar zijn in Ouder-Amstel twee watertappunten gerealiseerd. Deze tappunten staan op centrale locaties, in Duivendrecht op het Dorpsplein en in Ouderkerk aan de Amstel voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Hier komen elke dag veel mensen langs.

Wethouder Barbara de Reijke van Gezondheid en Sport: “Ik ben blij dat we nu twee watertappunten hebben in onze gemeente zodat mensen in de openbare ruimte water kunnen tappen. Water drinken is gezond en ook lekker. Het lichaam heeft water nodig, 1.5-2 liter per dag. Kiezen voor water in plaats van frisdrank is goed voor je tanden en draagt bij aan een gezond gewicht.”

Het aanleggen van watertappunten is afgesproken in het collegeakkoord en maakt onderdeel uit van het lokale gezondheidsbeleid. Ouder-Amstel wil de gezonde keuze gemakkelijker en aantrekkelijker maken, onder andere door het realiseren van watertappunten.

Meer watertappunten
Er is deze collegeperiode een budget van maximaal twee watertappunten per jaar beschikbaar. Deze watertappunten moeten op handige plekken komen en goed verspreid zijn over het dorp. In de zomer wordt begonnen met een inventarisatie van mogelijke locaties. Hebt u een suggestie, geef dit dan door via gemeente@ouder-amstel.nl.

Daarnaast is er voor scholen een landelijke subsidieregeling voor watertappunten die begin schooljaar 2020/2021 weer open gaat. Voor meer informatie Gezonde School

======

Opvallende is dat we de sportieve en gezonde interventie Gezonde School weer tegenkomen op de Fitkaart Zuidoost:

Fitkaart Zuidoost. Zo is de cirkel weer rond.

 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.