×

Opening Amstelbad (29/04) en nieuwsbrief Amstelbad

IMG-20230413-WA0006 (1).jpg

Opening Amstelbad (29/04) en nieuwsbrief Amstelbad


13 april, 2023 | 15:18 | 154 keer gelezen

Veel Duivendrechters maken gebruik van het Amstelbad: lekker zwemmen, recreeeren of actief zijn als vrijwilliger. Per 29 april opent het nieuwe seizoen van het Amstelbad weer, en kan een ieder er terecht. Ook JammFM zal deze dag aanwezig zijn. Dit jaar bestaat het Amstelbad 55 jaar, uiteraard alle reden om hier komend jaar bij stil te staan. Wat er allemaal gaat gebeuren vinden we terug in onderstaande Nieuwsbrief (zie bronvermelding).

Bron: Nieuwsbrief Amstelbad (maart 2023). 

Het is bijna zover, de opening van het nieuwe zwemseizoen. En dit jaar wordt het extra feestelijk want het bad bestaat 55 jaar! Dat gaan we het hele seizoen door een feestelijk tintje geven en de opening is daarvan de start.                    

Maar het is niet alleen het 55 jarig bestaan dat we vieren, ook de verduurzaming van het bad is reden tot feest. We hopen met alle maatregelen flink veel energie te besparen en daarnaast te kunnen zorgen voor heerlijk warm zwemwater.
29 april om 13.30 uur wordt het bad geopend met een praatje van oa voorzitter en natuurlijk de traditionele openingsduik en het kwartjesduiken. Daarna gaan we, met de liefhebbers, in het diepe bad het cijfer 55 vormen waarvan een mooie foto wordt gemaakt. Ook is er de trekking van de loterij. Meer informatie verderop in de nieuwsbrief.
De opening wordt extra luister bijgezet door een drumband en door JAMM-FM die zijn uitzending deze dag rechtstreeks vanuit het Amstelbad zal verzorgen.
U bent van harte welkom.
 
VOORVERKOOP EN VOORVERKOOP-/AFHAALDAGEN
Dit jaar is er weer de mogelijkheid om een abonnement of leskaart te kopen tegen de voorverkoopprijzen. De voorverkoopprijzen gelden tot en met 29 april. U kunt de abonnementen en leskaarten online kopen maar natuurlijk ook fysiek op de voorverkoopdagen op 14 en 15 april.
Op 14 april kunt u van 14.00 uur tot 18.00 uur in het bad terecht, op 15 april van 10.00 uur tot 14.00 uur. Vergeet niet een pasfoto mee te nemen!
 
LOTERIJ
Als onderdeel van de feestelijkheden is er op de openingsdag een loterijtrekking. De ondernemers van Ouder-Amstel hebben allerlei leuke cadeaus ter beschikking gesteld. U maakt kans op zo’n leuk cadeau door op de voorverkoop-/ophaaldagen een lootje te kopen. Hoe meer lootjes, hoe groter de kans ????
 
SCHIPHOLFONDS
Het Schipholfonds heeft onze aanvraag voor een subsidie voor spelmateriaal voor de jeugd gehonoreerd met een bedrag van € 4500,--!
Dat is echt geweldig! We gaan hier snel allerlei leuke materialen voor aanschaffen zodat de jeugd met nog meer plezier in ons bad kan spelen.

NIEUWE BESTUURSLEDEN
Kees en Marita Leupen gaan zeer binnenkort verhuizen en wonen dan te ver weg om bestuurslid te blijven. Er waren daarom 2 vacatures: secretaris en bestuurslid met communicatie in de portefeuille. Ondanks het feit dat het vinden van vrijwilligers voor bestuursfuncties niet echt makkelijk is in deze tijd, is het gelukt om 2 enthousiaste mensen te vinden die de taken op zich willen nemen. De functie van secretaris vult Wim Vallenduuk in en het bestuurslid met communicatie in het pakket wordt ingevuld door Mya Verkerk, menigeen niet onbekend.
Hieronder geven ze aan waarom ze graag voor het Amstelbad willen werken.

Wim Vallenduuk
 
Mijn vrouw en ik zwemmen al tientallen jaren met heel veel plezier in het Amstelbad. Vanaf 2017 draai ik mee in het team kassamedewerkers op de woensdag. Ik heb in die jaren ervaren hoeveel het bad betekent voor de bezoekers en ook zag ik de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers. In mijn nieuwe functie als secretaris hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan ons Amstelbad.
 
Mya Verkerk

Al tijdje over nagedacht, en toen kwam Rick met de vraag ....
Een nieuwe uitdaging, waar ik veel plezier en al mijn Amstelbad fibes in wil steken.
 
NOG EEN KEER DE OPROEP
Wat moeilijker is te vullen is de hulp bij het klussen en groenonderhoud. Dus nogmaals de oproep:
Ben jij of ken je een handige Harry of Harriët die incidenteel of structureel wil helpen bij het onderhoud van groen of gebouwen of wat er maar op het pad komt? Iedereen is van harte welkom! Meld je aan bij Rick Oliemans of op info@amstelbad.nl


OVERLIJDEN
Op 15 januari is Trees Spaapen overleden. Trees is tot het allerlaatste betrokken gebleven bij het Amstelbad. Ons bad voelde voor haar ook als ‘haar kindje’. Zij zat van 1977 tot 1992 in de gemeentelijke beheercommissie van het bad en daarna zat ze in het allereerste vrijwilligersbestuur. Trees was onvermoeibaar in het ondersteunen van het bad. In 1996 heeft ze de zilveren erepenning van de gemeente Ouder-Amstel gekregen op grond van haar grote betrokkenheid en inzet voor de sport in de gemeente, waaronder de zwemsport in het bijzonder.
Trees en het Amstelbad waren sterk met elkaar verbonden. We zullen haar missen.                      

 

IMG-20230413-WA0008.jpg

Een overzichtsfoto van het Amstelbad (foto's van vrijwilligers Amstelbad).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.