×

Opening Rijksstraatweg na twee jaar werkzaamheden

IMG-20231027-WA0015.jpg

Opening Rijksstraatweg na twee jaar werkzaamheden


29 oktober, 2023 | 00:29 | 145 keer gelezen

Ze waren er aan toe, de bewoners van de Rijksstraatweg, een feestelijke opening na twee jaar werk aan de weg. Maar zij niet alleen, ook wethouder Paulette Koek-Baks (Verkeer) en vice-voorzitter Marja Ruigrok van de Vervoerregio Amsterdam stonden gereed om de weg open te knippen. Koek-Baks benadrukte de goede samenwerking met ook aannemer De Bie. Doel van de werkzaamheden was het verbeteren van de verkeersveiligheid, een nieuw fietspad en een uitgebreide groenvoorziening. Onderdeel van de veiligheid is dat de snelheid verlaagd is naar 30 km. De wethouder benadrukte tevens de goede participatie met de bewoners en de WOR (Werkgroep Openbare Ruimte van Coherente).

Aanvullend benoemde de aannemer een aantal tegenvallers gedurende het traject: zo moest er asbest verwijderd worden en lagen niet alle leidingen conform de tekeningen. Tevens kwam ook de aanleg van twee glasvezelnetwerken in beeld, met deze projecten was de communicatie lastig, aldus een vertegenwoordiger van de aannemer.

Koek-Baks en Ruigrok knipten vervolgens symbolisch het lint door, waarmee de nieuwe Rijksstraatwegweg werd geopend. De gasten werden vrijdagmiddag nog één keer op de proef gesteld, een wandeling door de stromende regen over de Rijksstraatweg richting eetcafé Lotgenoten, waar een drankje en hapje kon worden genuttigd, als dank voor het geduld van de bewoners.

20231027_162318.jpg

Vele buurtbewoners waren aanwezig bij de opening, waaronder een tweetal altijd betrokken dorpsgenoten, met een koninklijk lintje.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.