×

Petitie: Red bus 41 van Holendrecht - Muiderpoort

20220726_174834 (1).jpg

Petitie: Red bus 41 van Holendrecht - Muiderpoort


5 oktober, 2023 | 15:46 | 139 keer gelezen

De stichting Vrienden van Duivendrecht en de Duivendrechters die de enige buslijn 41 door ons dorp niet willen missen zijn een petitie gestart tegen het inkorten van buslijn 41. 

Bus 41 wordt komend najaar vanuit Zuidoost ingekort tot het Amstelstation. Dat betekent geen directe stops meer op de Hogeweg, Oostpoort en de Dappermarkt. Is dit tij nog te keren? Natuurlijk, met ons aller inzet is dit rampzalige idee terug te draaien. Torpedeer dit plan en onderteken deze petitie : Red Route 41 van Holendrecht tot en met Muiderpoort

Constatering stichting Vrienden van Duivendrecht en vele bewoners Duivendrecht:
Hoe komt een ‘bureaublad expert’ erbij dat kwetsbare inwoners veelal met rollators of scholieren nu plots in de gejaagde omgeving van het Amstelstation van bus moeten wisselen en een veel langere reistijd voor lief moeten nemen? Ook de eenzaamheid van ouderen gaat toenemen, omdat die oudere inwoners wel uitkijken om in de jachtige omgeving van het Amstelstation over te stappen. Scholieren balen nu al van het overstappen. Heeft de verantwoordelijk ‘OV-specialist’ met een hoog salaris en een comfortabele auto zich wel goed genoeg ingeleefd in de gebruikers van bus 41? We weten zeker van niet.


Verzoek stichting Vrienden van Duivendrecht en vele bewoners van Duivendrecht:
Kort bus 41 niet in, met behoud van de stops op de Hogeweg, Oostpoort en de Dappermarkt.

Link voor ondertekenen petitie: Petitie Redt Buslijn 41

buslijn41.png
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.