×

Presentatie De Nieuw Kern Flex: contouren en inrichting in beeld

20230720_195052.jpg

Presentatie De Nieuw Kern Flex: contouren en inrichting in beeld


20 juli, 2023 | 20:34 | 88 keer gelezen

De ontwikkelingen met de Flexwoningen op P-Bus gaan snel. Een paar maanden terug waren het minister Hugo de Jonge en wethouder Victor Frequin (Wonen), die samen met een reeks andere wethouders uit de regio, een intentieverklaring tekenden voor 3.000 flexwoningen. Ouder-Amstel staat hierbij garant voor ruim 400 flexwoningen. Tijdens de presentatie op 20 juli werden de contouren en de inrichting van het gebied gepresenteerd. Er komt een wand met appartementen aan de Holtenbergerweg, welke gelijk geluiddempend is voor de vijf blokken woningen op het huidige P-Bus. De vijf blokken woningen vormen een soort solitaire plek. Inzet is een groene en sfeervolle inrichting van het flexgebied.  Van de 400 woningen is een groot deel gereserveerd is voor jongeren (lees: starters) uit de regio. Navraag bij de corporaties Eigen Haard en Ymere leert dat nu onbekend is hoeveel jongeren uit Ouder-Amstel een (huur)woning zoeken. Verwachting is dat de flexwoningen (max. 15 jaar) in 2025 worden opgeleverd, via de procedure van Woningnet worden ze dan aangeboden (tip voor de jongeren van Ouder-Amstel: schrijf je vast in bij Woningnet).

Tijdens de presentatie al een aantal jongeren uit Duivendrecht aanwezig, met serieuze belangstelling. Er komen drie type woningen, welke allen sociale huurwoningen zijn: studio (29m2), een tweekamerwoning (32m2) en een grotere tweekamerwoning (40m2). De huurprijzen variëren van ca. 400 t/m 800 euro. Naast de wooneenheden komt er een zogenaamde buurtkamer, voor gezellige activiteiten. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s is beperkt, daarentegen komt er voldoende parkeerplek voor fietsen (1,3 fiets per bewoner).

Voordat P-Bus een verdere invulling krijgt, moet eerst het huidige P-Bus verplaatst worden (richting station Duivendrecht). Opvallend is dat er momenteel zelden een bus parkeert.  Naast de mensen van de woningcorporaties was ook een delegatie van de gemeente en de ontwerpers, waaronder de architect aanwezig. Welke beelden kon maken wat de inrichting wordt.

De jeugd van Duivendrecht en Ouderkerk kan zich opmaken voor een verhuizing medio 2025 naar P-Flex.

20230720_194723.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.