×

Raad eensgezinds over visies (Wenckebach Zuid en WRP 2023-2027)

IMG-20231012-WA0011.jpg

Raad eensgezinds over visies (Wenckebach Zuid en WRP 2023-2027)


6 november, 2023 | 23:53 | 101 keer gelezen

De fracties van Ouder-Amstel waren het tijdens de raadsvergadering (31/10) eens met elkaar over de twee visies die op de agenda stonden. De geest van Halloween was duidelijk voorbijgegaan aan de deur van het gemeentehuis. De sfeer van samen verantwoordelijk en samen doen, heerste in de zaal.

Op de ingediende stedenbouwkundige visie Wenckebach Zuid volgde een amendement, welke unaniem werd aangenomen. “Een goed plan. De woningbouw is belangrijk”, aldus de fracties. Er kwamen twee amendementen: eentje om een maximumhoogte (van 50 i.p.v. 70) te stellen aan de hoogbouw rondom Duivendrecht. Deze haalde het niet. Het amendement om binnen deze visie extra aandacht te besteden aan de luchtverontreiniging werd unaniem aangenomen, en daarmee ook de stedenbouwkundige visie Wenckebach Zuid.

De tweede te behandelen visie ging over de WRP 2023-2027, ofwel de visie op riolering in Ouder-Amstel. Ook deze nota kreeg de kwalificatie goed. In de commissie werd nog een verheldering gevraagd bij de aansluiting op het oude plan, dat was er nog niet. Op voorstel van de raad volgt er samen met het college nog een ‘benen op tafel sessie’. Wel volgde een amendement om de voorgestelde verhoging van de kosten voor de burger (€ 18,75) slechts eenmaal in te voeren (2024) in plaats van meerdere jaren. Ook dit amendement werd unaniem aangenomen, waarmee ook het WRP-programma unaniem werd aangenomen door de raad.

Tijdens één van de schorsingen kwam het bericht dat de motie Buslijn 41 was aangenomen.

20230117_123246.jpg

The Dialogue (in planning).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.