×

Raad onderzoekt motie inzake Buslijn 41

20200329_154304.jpg

Raad onderzoekt motie inzake Buslijn 41


12 oktober, 2023 | 23:59 | 95 keer gelezen

Recent is bekend geworden dat de Vervoerregio Amsterdam (w.o. GVB) plannen heeft om een wijziging aan te brengen in buslijn 41. Veel bewoners van Duivendrecht zouden hiermee beperkt worden in hun vervoermogelijkheden, zeker richting Muiderpoortstation. De stichting Vrienden van Duivendrecht heeft hierop een petitie gestart voor behoud van de route van Buslijn 41, die ondertussen bijna 1.000 keer getekend is. De reden van de koerswijziging is nog onbekend, een suggestie is dat er te weinig buschauffeurs zijn een andere is dat er meer aandacht naar het openbaar vervoer in de Zaanstreek gaat.

Ook de Raad is (naast de bewoners) overvallen door het voorgenomen besluit van de Vervoerregio Amsterdam en overweegt een motie voor behoud van de huidige invulling van Buslijn 41. Vanuit de politieke partijen is het voorstel om deze motie in te brengen namens de gemeente Ouder-Amstel bij de Vervoerregio Amsterdam. Voordat de motie definitief wordt (en dus ingediend), volgt nog enige informatieverzameling door diverse partijen en interne afstemming. Inzet is om de motie per 31 oktober a.s. in te brengen.

buslijn41.png

Link petitie: Red Buslijn 41


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.