×

Gemeenteraad Ouder-Amstel besluitvaardig (30/11)

IMG-20231109-WA0022.jpg

Gemeenteraad Ouder-Amstel besluitvaardig (30/11)


4 december, 2023 | 11:21 | 73 keer gelezen

Op de laatste dag van november keek waarnemend voorzitter Bos na drie kwartier op de klok, en constateerde dat unaniem twee bestemmingsplannen en een verordening door de raad waren aangenomen. Een besluitvaardige raadsvergadering.

De publieke tribune was goed gevuld met o.a. een afvaardiging van de woonbootbewoners aan de Duivendrechtsevaart. Na de blokkade van de Raad van State is het bestemmingsplan voor de woonboten in de vaart opgeknipt in drie elementen: het bestemmingsplan Noordwater, het bestemmingsplan Zuid en een plan voor de kade. De eerste twee plannen werden na toezeggingen van wethouder Frequin (VVD) unaniem door de raad aangenomen, wat goed werd ontvangen op de publieke tribune. Frequin: “Ik ben blij dat ik dit besluit met u mag delen”. Gezien het langdurige traject, geen schoonheidsprijs, maar wel goede stappen, aldus een van de raadsleden. Wat rest is het bestemmingsplan Kade, daar loopt nog een onderzoek voor.

Tot slot aan de orde de voorgestelde bomenverordening. Per 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Dit betekent dat bestaande visies moeten worden herzien, ofwel aangepast aan de nieuwe wet. Discussie in de raad was even welke onderdelen van de gemeente onder de bescherming van de bomenverordening vallen. Wethouder Koek-Baks (Ouder-Amstel Anders) kon benoemen dat zowel Waver, als Ouderkerk en Duivendrecht in het aandachtsgebied van de bomenverordening vallen. Wat geruststellend voor de raadsleden was, die unaniem akkoord gingen met de bomenverordening.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.