×

Raadsvergadering 27/01: extra toezicht op Dorpsplein

20220120_142222.jpg

Raadsvergadering 27/01: extra toezicht op Dorpsplein


28 januari, 2022 | 14:10 | 131 keer gelezen

In de gemeentelijke raadsvergadering van 27/01 zijn een aantal aspecten t.a.v. Duivendrecht aan de orde geweest. Zo loopt de invoering van Diftar naar verwachting, alleen is er op het Zonnehof gebied en op het Dorpsplein nog teveel overlast van zakken die niet in de container worden gedeponeerd. Per zaterdag 29 januari gaat de gemeente derhalve handhaven. Volgens de wethouder volgt er een boete van € 120, ofwel 240 klikken. In juni volgt een evaluatie van Diftar. Stelling is dat de containers werken, en dat een aantal bewoners geen wachtwoord heeft, of dit kwijt is. Tijdens de jaarwisseling was er een issue met de papiercontainers, dit komt ook nog wel eens voor in de weekenden, als de bewoners massaal hun pakketjes deponeren (het karton dan). Op het Dorpsplein komen daarom twee extra tijdelijke (bovengrondse)containers voor Duivendrecht om papier en karton te storten.

Daarnaast zijn er klachten geweest vanuit de Kloosterstraat en Rijksstraatweg t.a.v. een mega (woon?)toren op de H.J.E. Wenckebachweg. De raad was hier onbekend mee, en er volgen gesprekken met de gemeente Amsterdam.

Er was voortgang te melden over de woonboten, overleg met de diverse partijen loopt (fase 1), dit tot tevredenheid.

In de mobiliteitsvisie o.a. het plan om 30km zones te introduceren, o.a. op de Rijksstraatweg. Verder aandacht voor het verkeer rondom de scholen, er zijn nog steeds ouders die parkeren op plekken waar het niet mag.

Tot zover een impressie van de gemeenteraad.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.