×

Rustige Koningsdag in Duivendrecht (103 vlaggen)

20220427_113320.jpg

Rustige Koningsdag in Duivendrecht (103 vlaggen)


27 april, 2022 | 20:59 | 114 keer gelezen

Op een rustige Koningsnacht volgde een bijna even rustige Koningsdag in Duivendrecht. Geen aubade, dan doen de scholen in het dorp Ouderkerk en geen festiviteiten. Duivendrecht kent geen Oranje comité, in het verleden waren het Jan en Jan en andere ondernemers van de winkeliersvereniging die activiteiten brachten. De muziek is nu naar de achtergrond. Ook in de ochtend geen massa's met kleedjes, waar in het verleden beide basisscholen om een plekje op het plein vochten. Het aantal jonge ondernemers met ouders was op 1 hand te tellen, waar we voor corona nog zeker twee handen nodig hadden. 

Wat zeker wel een koninklijke traditie in Duivendrecht is, is het vlaggen van de vaderlandse driekleur. Die wappert volop in Duivendrecht. Geteld in het dorp Duivendrecht: 103 vrolijk wapperende vlaggen (inclusief Molenkade, waar overigens geen driekleur was; maar exclusief Amsterdam Duivendrecht). Vorig jaar geteld: 107. Een kleine teruggang dus (maar minder dan de teruggang van de populariteit van het Koningshuis, wat lekker genoot van een zonnetje in Maastricht, wat er vandaag niet in zat in Duivendrecht).

In de middag waren de kleedjes vertrokken van het Dorpsplein, en in het begin van de middag zag je een oranje uittocht via het metrostation Van der Madeweg richting Centrum en oostwaarts op de fiets naar de festiviteiten in Amsterdam Oost.

De Rijksstraatweg is by far de koploper met het aantal vlaggen, ca. 25% komt voor rekening van de bewoners van de Rijksstraatweg, In de Watermolen is evenals vorig jaar goede tweede. Als derde 't Ven.

De Top 3:

  1. Rijksstraatweg: 25 vlaggen
  2. In de Watermolen: 13 vlaggen.
  3. 't Ven: 9 vlaggen (zie foto boven).
20220427_142036.jpg

Een alternatieve vlag wappert aan de Molenkade (met een boodschap voor de eigenaar). Vlag is niet meegeteld met de driekleuren.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.