×

Sint en Pieten groots onthaald in Duivendrecht

20221119_131930.jpg

Sint en Pieten groots onthaald in Duivendrecht


19 november, 2022 | 17:51 | 140 keer gelezen

Sinterklaas is weer in Duivendrecht. Op zaterdag 19 november legde hij met zijn boot aan bij de Duivendrechtsekade om vervolgens met tientallen Pieten door Duivendrecht te gaan, om uiteindelijk honderden kinderen gastvrij te ontvangen in het Dorpshuis van Duivendrecht.

Het Spaanse zonnetje stond hoog aan de hemel deze zaterdag in Duivendrecht, alsof de Sint zelf het zonnetje had meegenomen. Een warm welkom was het ondanks de wat frisse omstandigheden zeker. Al weken, wie weet maanden, was de ontvangstcommissie van de Sint bezig met de voorbereidingen. Samen met de Sint cadeaus voor de kinderen regelen, het Dorpshuis inrichten (de zaal was prachtig versierd), en voor de kinderen die wat prikkels ervaren een eigen moment plannen zodat ook zij de Sint een hand konden geven.

De Sint kwam per boot aan op de Duivendrechtsekade waar honderden kinderen uit Duivendrecht e.o., samen met hun ouders en opa’s en oma’s de Sint en zijn Pieten stonden op te wachten. De Sint werd verwelkomd door een dans van de kinderen van het Dance Center Duivendrecht.  Na een welkomstwoord van de burgemeester Joyce Langenacker, werd de Sint met paard en koets door de burgemeester wegwijs gemaakt door de straten van Duivendrecht. De burgemeester was niet alleen gekomen, ook wethouder Paulette Koek-Baks had het Spaanse gevolg verwelkomd. De tientallen meegekomen Pieten hadden hun zakken ruim gevuld met snoepgoed waarmee zij de jeugd van Duivendrecht mochten voorzien.

De intocht van Sinterklaas ging via de Rijksstraatweg en de Kruidenommegang langs de basisscholen naar het Dorpsplein en Dorpshuis, waar nogmaals honderden kinderen van de diverse basisscholen de Sint een bezoek kwamen brengen. In totaal waren er 550 kinderen die op visite gingen bij de Sint. Soms was er even wat wachttijd, zo ontstond er een lang lint van kinderen en ouders op het Dorpsplein, maar met het vooruitzicht een bezoekje aan de Sint was dat allemaal niet erg.  Voor elk kind waren er diverse smakelijkheden, zoals een chocoladeletter, een zak snoep, speculaas koek en een kado. De Sint en zijn commissie hadden werkelijk voortreffelijk uitgepakt voor de jeugd van Duivendrecht e.o.

Bij de foto: de burgemeester brengt de Sint via de Kruidenommegang naar het Dorpshuis. 

20221119_120657.jpg

De Sint had voor elk kind even aandacht, een hand en wat lekkers van de vele goedgemutste Pieten. 


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.