×

"Slag om Duivendrecht (2023)": Glasvezelnetwerk Battle

20230104_123948.jpg

"Slag om Duivendrecht (2023)": Glasvezelnetwerk Battle


6 januari, 2023 | 16:06 | 119 keer gelezen

Next level internet en streamen in Duivendrecht, Duivendrecht is per heden aangesloten op twee glasvezelnetwerken (aanbieders: KPN en T-mobile). Nadat eerst de straten van het dorp twee keer zijn opengebroken (en half afgewerkt weer zijn gesloten) strijden nu beide glasvezelnetwerkaanbieders (Scrabble!) KPN en T-mobile om de gunst van de klant in Duivendrecht. In het straatbeeld is het glasvezelnetwerk zeker ook boven de grond zichtbaar (zie foto Saturnus). Overal blauwe en oranje lontjes (dat oogt nogal onafgemaakt) en trottoirs en stoepen die net niet netjes zijn teruggezet.

Nadat eerst twee specialistische groepen tot twee keer toe hun aanleg hebben gedaan, komen nu de verkopers van de beide glasvezelnetwerken in het straatbeeld. In de bekende kleuren jassen van de aanbieders komen ze deur aan deur om het glasvezel aan te prijzen. Ook op het Dorpsplein staan met enige regelmaat aanbieders met hun mobiele buurtbus.

Wordt de consument of de bewoner van Duivendrecht de grote winnaar van dit supersnelle glasvezelnetwerk? We gaan het zien, voorlopig is het straatbeeld onaf. Kans dat er nog een derde aanbieder van glasvezel zich meldt, er zijn al plaatsen in Nederland met meer dan twee aanbieders.

20221217_144310.jpg

Dorpsplein Duivendrecht.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.