×

Tuinparken fungeren graag als 'Groene Kern' binnen DKN

20230615_143722.jpg

Tuinparken fungeren graag als 'Groene Kern' binnen DKN


15 juni, 2023 | 18:27 | 149 keer gelezen

Een afvaardiging van de gemeente Ouder-Amstel, met o.a. wethouder Victor Frequin (VVD), had afgelopen donderdag een kennismaking met vertegenwoordigers van de tuinparken rondom Duivendrecht (Nieuw Vredelust, Dijkzicht, Federatie en Ons Lustoord). De tuinparken vallen deels in de plannen van De Nieuwe Kern, een gebied wat bouwrijp wordt gemaakt voor ca. 5.000 woningen. Verwachting is dat ca. 160 tuinhuisjes (van de 800) plaats moeten maken voor de nieuwe woningen (waarbij de gemeente Amsterdam zorgt een alternatief voor de 160 eigenaren van tuinhuisjes).

De ontmoeting op Nieuw Vredelust was niet alleen een kennismaking met wethouder Frequin, maar ook reden voor de mensen van de tuinparken om nog eens duidelijk aan te geven dat men niet tegen de bouw van nieuwe woningen is,  maar dat ze de tuinparken graag als 'Groene Kern' willen zien van de woonwijk De Nieuwe Kern.  Waarbij het karakter van de tuinparken kan worden benoemd als: 'openbaar toegankelijk'. De ontmoeting vond plaats in een ontspannen sfeer, iets waar het groene karakter van de tuinparken zeker aan bijdroeg.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.