×

Unieke spaaractie Historisch Duivendrecht gestart bij PLUS Kamminga

IMG-20231222-WA0027.jpg

Unieke spaaractie Historisch Duivendrecht gestart bij PLUS Kamminga


23 december, 2023 | 13:32 | 185 keer gelezen

Duivendrecht gaat de kerstdagen in met een unieke spaaractie. PLUS Kamminga (Dorpsplein) heeft in samenwerking met de stichting Oud-Duivendrecht (SOD) een (gratis) boek gelanceerd om historische plaatjes van Duivendrecht te verzamelen. De plaatjes worden verstrekt bij de boodschappen. In andere steden en dorpen in Nederland doet jong en oud mee aan een vergelijkbare spaaracties, soms gaat het om een sportvereniging, maar een combinatie tussen een organisatie met historische kennis en een ondernemer die dit soort inzichten graag wil delen, is in de regel succesvol. Het idee komt van Rick Kamminga, nu een kleine twee jaar ondernemer van PLUS Duivendrecht: “Een spaaractie historische plaatjes zit al heel lang in mijn hoofd, het is niet alleen leuk maar je geeft de jeugd iets mee van hun omgeving en ouderen kijken graag even terug hoe het dorp vroeger was”.

Op zoek naar de juiste partner kwam al heel snel SOD in beeld. Het bestuur van SOD omarmde het idee om mee te werken direct. Jopie Euwe namens het bestuur SOD: “Het gaat over mensen die hier gewoond en geleefd hebben, maar ook over gebeurtenissen die Duivendrecht hebben gevormd tot wat het nu is. Het boek is in thema’s opgemaakt, het is een zeer wetenswaardig boek geworden”. Samensteller van het boek is Bas Smeulders, archivaris bij SOD: “We zijn deze zomer begonnen, en konden putten uit veel foto’s en verhalen van SOD zelf, maar we hebben ook een beroep op derden gedaan zoals Museum Amstelland. Het was een stevige klus, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat. Blij is ook het ondernemerspaar Rick en Manja Kamminga: “We zijn trots op het boek en zien in de winkel al een grote behoefte. Eigenlijk zouden we na de Kerst starten, alleen de boeken (3000 stuks, red.) kwamen iets eerder en vliegen nu al de winkel uit”.

Het eerste boek van Kamminga was voor wethouder Koek-Baks (Economische Zaken). “Ik heb veel waardering voor het hele team, super dat ondernemers zo betrokken zijn bij hun omgeving en complimenten voor de enorme bijdrage van SOD. Een spaaractie die prima past in het kader van ‘Koop Lokaal’. Ik zal het kerstreces benutten met lezen en de eerste plaatjes inplakken”. Kamminga benadrukte dat de spaarder ruim te tijd krijgen om het boek vol te plakken: “Het duurt acht weken”. Naast een ruilbeurs verwacht hij dat er via social media veel geruild gaat worden. Er komt nog een presentatie op de basisscholen, om kennis over Duivendrecht optimaal te delen.

Bij de foto: Ans Quirijnen (namens SOD), Rick Kamminga (PLUS Duivendrecht), Paulette Koek-Baks (gemeente Ouder-Amstel) en Manja Kamminga (PLUS Duivendrecht).

20231221_181909.jpg

3.000 boeken in de winkel.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.