×

Verkiezingen: grote drukte bij stembureau in Duivendrecht

20230315_191455.jpg

Verkiezingen: grote drukte bij stembureau in Duivendrecht


16 maart, 2023 | 20:38 | 78 keer gelezen

Er zijn nog geen exacte cijfers bekend van de stemming in Duivendrecht (Dorpshuis, CTO'70 en Kleine Kerk) maar een telling van de gemeente Ouder-Amstel is al wel beschikbaar. Zowel voor de Provincie Noordc-Holland als voor de Waterschappen Amstel, Gooi en Vecht. Melding uit Duivendrecht is, is dat er behoorlijk gestemd is op de partijen: VVD, PvdA/Groen Links en de BBB. Opvallend was de grote drukte bij het stembureau in het Dorpshuis. Overdag de wat oudere kiezers en 's avonds vooral veel jongeren, veelal uit de nieuwe appartementen uit het Zonnehof gebied. In de periode 19:00-20:00 stonden er gemiddeld 15-20 kiezers. De drie stemhokjes waren eigenlijk te weinig. Dat had voor de doorstroom wel naar vijf stemhokjes gekund.

De uitslag in de gemeente lijkt in lijn met de uitslag in de gemeente Ouder-Amstel, waarbij aangetekend is dat de VVD traditioneel sterk is in Ouderkerk. Volgens de telling bij de Provinciale verkiezingen is de VVD nog steeds de nr. 1 in de gemeente Ouder-Amstel, wel op de voet gevolgd door BBB. Bij de Waterschapsverkiezingen komt het BBB van Caroline van der Plas als winnaar uit de bus.

Het aantal stemmen op de verkiesbare personen uit Duivendrecht is onbekend.

Provinciale verkiezingen Noord-Holland:

  1. VVD
  2. BBB
  3. GroenLinks (met wethouder de Maa uyit Duivendrecht als lijstduwer).

Waterschapsverkiezingen Amstel, Gooi en Vecht:

  1. BBB
  2. PvdA
  3. VVD

Bron: www.ouder-amstel.nl (typefouten voorbehouden).


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.