×

Vervolg woon(zorg)beleid (gemeente Ouder-Amstel)

IMG-20231012-WA0007.jpg

Vervolg woon(zorg)beleid (gemeente Ouder-Amstel)


19 november, 2023 | 21:39 | 99 keer gelezen

Vervolg op Informatiesessie in Duivendrecht

Voor de komende 10-20 jaar staan een paar grote projecten op de agenda in Ouder-Amstel: De Nieuwe Kern (DNK), Entrada en Werkstad. Naast de woningbouw (ca. 8.000 woningen) vraagt dit een uitbreiding van het voorzieningenniveau in de gemeente. De leden van de commissie Burger en Bestuur kregen vanuit de projectleiding een beeld geschetst, van welke voorzieningen gewenst zijn, wat is de benodigde financiering, wat is de planning en wat is de context bij de plannen.

In beeld zijn vier basisscholen (PO, waaronder eentje in Entrada); een aanpassing van het Dorpshuis in Duivendrecht en een Dorpshuis in DNK. Daarnaast zijn sportvelden in beeld in DNK en in Werkstad, en is er ruimte voor een nieuwe sportclub. Vraag is of er een nieuw gemeentehuis moet komen of blijft de raad bijeenkomen in Ouderkerk.  In het eerste geval volgt er een ruimtereservering in DNK. Uitgangspunt is om de bestaande milieuwerf in Ouderkerk uit te breiden, de milieuwerf in Duivendrecht is te klein om de toestroom uit de drie projecten op te vangen (Amsterdam Oost wel al genoemd als alternatief). In anderhalf uur tijd (inclusief vraag en antwoord) is een goed beeld aan de commissie verstrekt van wat zich als voorzieningen ontwikkelt en welke investering hiervoor nodig is (snelle optelsom voor de komende twintig jaar levert 100 miljoen op aan investering in voorziening).

De Informatiebijeenkomst is de eerste stap, daarna volgt een visie en een besluit van de raad.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.