×

Waarderingsspelden uitgereikt in Duivendrecht en Ouderkerk

OA 2022.jpg

Waarderingsspelden uitgereikt in Duivendrecht en Ouderkerk


22 januari, 2022 | 16:58 | 137 keer gelezen

Bron (gemeentelijke website): www.ouder-amstel.nl

Het is inmiddels een mooie traditie; de uitreiking van de waarderingsspelden. Dit jaar was het thema onderwijs. Burgemeester Joyce Langenacker ging donderdag 20 januari op pad om de waarderingsspelden persoonlijk te overhandigen aan de drie genomineerden: BartJan Commissaris, Ria Waaldijk en Hanneke Koning.

BartJan Commissaris kreeg de speld voor zijn vele activiteiten binnen het onderwijs en het verbeteren van sportlessen op school. Hij is een stimulator voor ouders, kinderen, medewerkers geweest en was regelmatig klankbord voor raadsleden van de gemeente Ouder-Amstel, als het om zaken rond Welzijn, Sport en Zorg ging. BartJan is een verbinder. Hij zag al vroeg het belang van integraal werken tussen de (sociale) domeinen voor het sociaal leven en ook voor het onderwijs. Verder spande hij zich, onder meer vanuit Coherente, in om beide dorpen (Duivendrecht en Ouderkerk), met elkaar te verbinden. 

Ria Waaldijk: Ria is al 9 jaar taalcoach en daarmee de langst inzetbare vrijwilliger van dit moment binnen het taalproject van Coherente. Elke week was zij te vinden op dinsdagmorgen in het Dorpshuis. Sinds de coronaperiode wordt er afgesproken bij Ria thuis. Met haar enthousiasme en gastvrijheid stimuleert ze haar ‘leerlingen’. Naast het lesmateriaal verzint Ria zelf allerlei spelletjes en activiteiten om de Nederlandse taal, en de Nederlandse cultuur, op een speelse wijze over te brengen. 

Hanneke Koning: Hanneke is al meer dan 25 jaar steun en toeverlaat bij het overblijven op de Amstelschool. Eerst als overblijfmoeder en nu als overblijfoma. Met veel liefde zet ze zich al jaren in voor de kinderen. Elke week begeleidt ze trouw de kinderen met broodjes eten en spelen. Hanneke hoort zoals ze zelf zegt ‘bij het interieur’. 

Barbara de Reijke (voorzitter adviescommissie  Waarderingsspeld): ‘‘Het is enorm belangrijk dat we inwoners hebben die zich als vrijwilliger inzetten voor onze gemeente. Die inzet verdient waardering en erkenning. Met deze waarderingsspeld willen we ze dan ook in het zonnetje zetten. Ik ben blij en trots dat we als commissie ook nu weer drie fantastische vrijwilligers hebben kunnen nomineren.’

Bekijk het filmpje op YouTube: Filmpje Waarderingsspeld


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.