×

Wacht u voor de Rijksstraatweg....

20230119_130029.jpg

Wacht u voor de Rijksstraatweg....


22 januari, 2023 | 21:18 | 146 keer gelezen

Ooit was het de levensader van Duivendrecht, de Duivendrechtselaan thans geheten Rijksstraatweg. Naar verluid heeft Napoleon nog gebruik gemaakt van deze doorgangsroute. Feit is dat voor de introductie van de metro de Rijksstraatweg een echte verbindingsweg nog. In de huidige versie is het nog steeds een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van Duivendrecht, zeker voor de bewoners of de bezoekers van de Rijksstraatweg. Des te sneuer of verdrietiger is het dat de Rijksstraatweg de afgelopen jaren meer dan regelmatig onderhanden is en soms ook gestremd.

Het  is wachten op verbeteringen, zo hebben we al een aantal aannemers aan de slag gezien en zijn er ook diverse leidingen achter elkaar de grond ingegaan (en dan hebben we het nog niet eens over het glasvezelnetwerk in Duivendrecht). Het komt niet heel vaak voor dat het verkeer in Duivendrecht gereguleerd moet worden met een stoplicht, maar in dit geval kan het kennelijk verkeerstechnisch even niet anders, en is het credo: "Even geduld a.u.b.: Wacht u voor de Rijksstraatweg". Onbekend is wanneer deze verkeersader weer optimaal benut kan worden door bewoners en bezoekers van de Rijksstraatweg.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.