×

Weekblad voor Ouder-Amstel (04-10): aandacht voor Werkstad OverAmstel

IMG-20230928-WA0000.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (04-10): aandacht voor Werkstad OverAmstel


4 oktober, 2023 | 23:50 | 78 keer gelezen

Het Weekblad kijkt terug en vooruit deze editie. Nogmaals aandacht voor de Sportambassadeurs en de uitnodiging aan de jeugd om kennis te maken met een sportclub. En natuurlijk vooruitblikken op de Informatieavond over Werkstad OverAmstel op donderdag 5 oktober (19.30 uur, Dorpshuis).

Wat verder over Duivendrecht in het Weekblad:

  • De splitsingsvergunning Kloosterstraat 1/1A is ingetrokken.
  • Verslag van 'Duivendrecht even kloppende hart van topsport' (zie onderstaand).
  • Een foto van der Ouderkerkerplas in de ochtend (fotograaf: Wilko Wieffering).

Duivendrecht even kloppende hart van Topsport

Afgelopen vrijdag was Duivendrecht (Werkstad OverAmstel) even het kloppende hart van bijna alles wat in Nederland met Topsport te maken heeft. Een kleine 200 aanwezigen, w.o. coaches, topsporters, veel sportjournalisten en meer waren in Werkstad OverAmstel verzameld voor de presentatie van het nieuwe boek ‘Handboek Topsport’ van Charles van Commenée.

Afgelopen zomer werd Wies de Jong, inwoner van Duivendrecht, wereldkampioen bij het wielrennen. Daarvoor is uiteraard talent nodig en doorzettingsvermogen, maar ook een goede begeleiding, een topsportbegeleiding. Vraagstelling vooraf aan de boekuitreiking was: ‘Hoe woke is Topsport?’ en ‘Wat draagt topsport bij aan de maatschappij?’. Vragen die werden beantwoord door een reeks coaches en topsporters w.o.: Marieke Timmer (en haar radio eega Peter Heerschop), AZ-directeur Robert Eenhoorn, Jeroen Dekker., Gregory Sedoc, Ricardo Clarijs, Anicka van Emden en Peter Murphy. Een aantal van hen ging in discussie met gastheer en schrijver van het boek Charles van Commenée. Statement vanuit de topsporters was dat Topsport zeker niet woke is, maar dat een benadering zoals vroeger wel eens gedaan werd, niet meer kan. Kunst blijft wel om het maximale uit een topsporter te halen, zoals Wies.

Ook de vraag wat topsport bijdraagt aan de maatschappij kreeg een helder antwoord. Jeroen Otter: “Ik bejaardentehuizen worden de schema’s aangepast aan voetbal, wieler- en schaatswedstrijden. Topsport vermaakt de mens en geeft een zinvolle invulling aan de topsporters en coaches, maar aan een ieder die het volgt of volgen wil”. Ofwel topsport is belangrijk voor de medemens aldus de coaches.

Dan het hoogtepunt van de bijeenkomst in Duivendrecht. De uitreiking van zijn nieuwe boek ‘Handboek Topsport’. Schrijver en atletiekcoach Charles van Commenée had hiervoor de Team Jumbo Visma (TJV) staf uitgenodigd. Na een paar goede flessen wijn als dank voor een prachtig wielerseizoen, kreeg Merijn Zeeman (aanwezig met Richard Plugge) het ‘Handboek Topsport’ uitgereikt. Ook de redactie uit Duivendrecht kreeg het boek mee, wie weet staat er binnenkort weer een nieuwe kampioen op in Ouder-Amstel. Doel is dat het boek in ieder geval inzicht geeft in de beleveniswereld van de sporter, voor vele n een onbegrepen wereld. Een boek wat elke sporter in zijn sporttas zou moeten hebben, aldus de schrijver.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.