×

Weekblad voor Ouder-Amstel (05/04): Drechtje viert tiende verjaardag

20230401_162644.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (05/04): Drechtje viert tiende verjaardag


5 april, 2023 | 12:30 | 82 keer gelezen

Het Weekblad staat op de voorpagina stil bij de viering van 10 jaar Drechtje (afgelopen zaterdag op het Dorpsplein). Zie hieronder voor de publicatie. Daarnaast aandacht voor de afgelopen zondag gehouden Johan Cruijff 14K Run, die door Duivendrecht liep...... Andere berichten uit Duivendrecht: extra plekken voor de vluchtelingenopvang aan de Wenckebachweg en de uitreiking van de Wolfertjes.

Viering 10 jaar Drechtje in Duivendrecht

Dertig burgers waren afgelopen zaterdag bijeengekomen voor de viering van 10 jaar Drechtje op het Dorpsplein in Duivendrecht. Onder de aanwezigen de organisatoren van de stichting Vrienden van Duivendrecht, nieuwsgierige burgers en wethouder Victor Frequin (VVD). Drechtje staat symbool voor een stuk betrokkenheid en belangenbehartiging ten aanzien van diverse zaken over Duivendrecht. De wethouder feliciteerde de aanwezigen met het jubileum van Drechtje en gaf twee punten van aandacht: 1) Het zeer belangrijk te vinden dat burgers opkomen voor hun omgeving, Frequin deed een oproep om positief in gesprek te blijven, met als attentiepunten hard op de inhoud en zacht op de mensen. 2) De komende woningbouw in en rondom Duivendrecht, van belang daarbij aldus Frequin het meegroeien van de (groen)voorzieningen. Hij maakte daarbij de vergelijking met het Gallische dorpje, ten tijde van Julius Caesar. In zijn slotwoord gaf Frequin aan bereikbaar te zijn voor de burgers uit de gemeente en specifiek ook een Vriend van Duivendrecht te zijn.

Namens de stichting Vrienden van Duivendrecht volgde de declamatie van een heus gedicht over 10 jaar Drechtje door Jo Blom. Ze ging terug naar het begin in 2013, waar met drie personen werd gestart. “Nu 10 jaar later is het aantal vertienvoudigd”; stelde Blom tevreden vast. Ze benoemde in het gedicht de belangenbehartiging van de afgelopen 10 jaar.  Recent waren dat de projecten: Rijksstraatweg 125, Entrada en de lift bij station Duivendrecht. Blom gaf aan dat de Vriendenclub rondom Drechtje graag in dialoog blijft met de gemeente over lopende en komende zaken in het dorp. De viering werd afgesloten met een toast op 10 jaar Drechtje (foto: Jo Blom en Victor Frequin heffen het glas).

20230401_161531.jpg
Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.