×

Weekblad voor Ouder-Amstel (11/01): Bewonersenquête Duivendrecht

20221012_150735.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (11/01): Bewonersenquête Duivendrecht


11 januari, 2023 | 20:55 | 96 keer gelezen

Het eerste Weekblad van het nieuwe jaar, voorwaar al weer twee weken terug, betrokken buren waren al bezorgd, maar het was een vakantieweek voor de krant. Op de voorpagina het bericht dat er weer muziek zit in de Kleine Kerk en de Waarderingsspelden tijdens de nieuwjaarsreceptie Zonnebloem Duivendrecht. Deze overhandiging werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente nog een dunnetjes overgedaan, zie ook het verslag van de burgemeester zelf.

Het aanvullend nieuwsitem over Duivendrecht staat verderop in het Weekblad, en dat is de uitkomst van de Bewonersenquête die tijdens het XXL Pleinfeest is gehouden op het Dorpsplein. Het gaat o.a. over het Dorpsplein, kanttekening die gemaakt wordt is dat bewoners die daar niet komen dus ook niet mee zijn genomen in de Bewonersenquête. Een aantal uitkomsten:

85% van de geënquêteerden is in het algemeen tevreden over de leefomgeving in Duivendrecht (in de stadsdelen van Amsterdam, waarmee dit cijfer vergeleken wordt is dit 78%).
Waar is men tevreden over: de rustige omgeving, het groen en het openbaar vervoer en de nabijheid van de stad, waarmee de link wordt benadrukt tussen Duivendrecht en Amsterdam.
Punten van kritiek: weinig speelplekken voor jonge en oudere kinderen, onveilige verkeersituatie voor de schoolgaande jeugd (er mag niet parkeer worden bij de scholen maar dit is meer regel dan niet), en de gebrekkige staat van wandel- en fietspaden, het ontbreken van een politiepost en faciliteiten voor jongeren. Andere punt van kritiek is de toename van zwerfvuil sinds Diftar, i.p.v. in de containers ligt dit op straat (vaak ook door de overvolle afvalbakken).
Prima bevindingen die vervolgd worden met een vervolgonderzoek i.s.m. de Hogeschool In Holland.

Andere punten over Duivendrecht in het Weekblad:

·         Zondagmiddag een concert in de Kleine Kerk van stichting Kleinoot.

·         De tijdelijke touringcarterminal is nu bedacht bij sportpark Strandvliet, jaarlijks komen hier max. 45.000 bussen.

·         Vluchtelingenopvang Wenckebachweg start per 16 januari a.s.

·         Vergunning voor een nieuwe brandweerkazerne aan de Rijksstraatweg.

·         De kippenboer heeft voor dit jaar ook weer vergunning voor venten op het Dorpsplein.

·         Op sportpark de Toekomst volgt een apart gebouwtje.

·         Veel foto’s op de fotopagina uit Duivendrecht, o.a. de rivierkreeft en vandalisme in Saturnus.

Al met al voldoende leesmateriaal voor de komende week.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.