×

Weekblad voor Ouder-Amstel (12/10): onderzoek omgevingsvisie/toekomstvisie leefomgeving

20221012_150735.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (12/10): onderzoek omgevingsvisie/toekomstvisie leefomgeving


12 oktober, 2022 | 18:42 | 103 keer gelezen

Op de voorpagina geen Duivendrecht deze week, wel een interessant artikel op pagina 2 (de gemeente pagina), de gemeente vraagt de burgers om mee te denken over de toekomstvisie. Hoe denken de burgers over de woon-, werk-, winkel-, recreatie- en sportomgeving, en nog veel meer. Tevens wordt vermeld dat op woensdagmiddag (12/10) de gemeente op het Dorpsplein Duivendrecht staat met een bootje. Niet handig voor de mensen die de krant na de middag lezen. Het bootje niet gezien, maar er waren zeker drie mensen (w.o. een van onze wethouders) die druk waren met vragen stellen aan inwoners en een beeld vergaren bij de toekomst van de gemeente. Ouderen met een vragenformulier, en jongeren met een bord met vooral veel kleur, voor hen praktisch te vragen wat nodig is. Als het enthousiasme van de medewerkers actief op het Dorpsplein, overeenkomt met de uitvoering komt het allemaal goed.

Bij de vragen o.a. wat gemist wordt of gewenst wordt bij de woonomgeving: gehoord antwoord was o.a. seniorenwoningen in Duivendrecht. Tevens de vraag of er nog extra wandel- en fietspaden nodig zijn (dat lijkt op orde in onze gemeente). En wat we moeten doen met het (soms ongebruikte) groen, ook hiervoor geldt dat velen zoeken naar betaalbaar wonen, recreëren en sporten. Tot slot de vraag: duurzaamheid of urgente zaken als energie-armoede e.d., daar leek ook de keuze voor de acute zaken gemeld. Maar we wachten het onderzoek of. Op de foto: de jeugd van Duivendrecht die met kleur de behoeften aangeeft.

Opmerking op het Dorpsplein was ook dat de communicatie vanuit de gemeente beter moet. Aandachtspunt is bijvoorbeeld dat slechts de helft van het dorp het Weekblad ontvangt (de 'Nee' sticker). Voor alle lezers van dit blog onderaan de gelegenheid om de vragenlijst in te vullen.

Verder beperkte berichtgeving uit en over Duivendrecht:

  • Vergunningen voor de nodige werkzaamheden bij Jupiter en Mercurius.
  • Volgens de burgemeester is er in Duivendrecht bij iemand een Rolex ontvreemd, die vervolgens zwaargewond is achtergelaten.
  • Het is de week van de mentale weerbaarheid (ook in Duivendrecht).
  • En bij de foto's: een koperwiek langs de busbaan en yoga-lessen in Duivendrecht.

Vragenlijst omgevingsvisie Ouder-Amstel: Vragenlijst omgevingsvisie


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.