×

Weekblad voor Ouder-Amstel (19/04): Showdown-toernooi bij ASSV

20230415_101558.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (19/04): Showdown-toernooi bij ASSV


19 april, 2023 | 19:49 | 108 keer gelezen

In het Weekblad deze week ruim aandacht voor jubileumfestiviteiten van de Amsterdamse Spoorwegsportvereniging. Niet alleen de burgemeester schrijft er over, ook nog een redactioneel artikel. (Hieronder een weergave van het artikel in het Weekblad 19/04). De opening van het Weekblad is voor de situatie rond de (nieuwe) luifel van NS station Duivendrecht. Omwonenden zien graag een vervolg van de participatie.

Wat verder over Duivendrecht in het Weekblad:

  • Participatiebijeenkomst Amstel Design District op 25 april van 18:30-20:30 uur (aanmelden: vangameren@overmorgen.nl).
  • Hebt u een laag inkomen? Voor Sport en Cultuur kunt u een beroep doen op het Declaratiefonds.
  • Kermis in Ouderkerk (geen lachgas, niet wildplassen, geen drugs, geen drank mee, niet flyeren, geen wapens, geen glaswerk, geen clubkleding).
  • Een vacature voor de WMO Adviesraad Sociaal Domein.
  • Reunie OBS De Grote Beer op woensdag 17 mei (17-21u). Aanmelden: www.reuniegrotebeer.nl 
  • Musicalkoor "The Monday Singers" zoekt nieuwe leden (tms.secretariaat@gmail.com)

75-jarig Jubileum ASSV

Onder de ‘rook’ van het dorp Duivendrecht, gelegen in een delta van spoor- en metrolijnen, ligt het prachtige clubgebouw van de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging (ASSV). Een club voor van oudsher spoorwegmedewerkers. De vereniging zetelt hier sinds 2006, maar is alweer 75 jaar geleden opgericht (1948). Alle reden om een jubileum te vieren en aangezien het clubgebouw in Ouder-Amstel ligt, was ter er t.g.v. de feestelijkheden een uitnodiging van de afdeling Showdown voor burgemeester Joyce Langenacker.

ASSV kent tien afdelingen waarin door negen afdelingen sporten worden aangeboden: biljarten, darten, handboogschieten, klaverjassen, line dance, schietsport, showdown, sjoelen en tafeltennis. Alle afdelingen organiseren gedurende het jubileumjaar (2023) een feestelijke activiteit. Zo was er afgelopen weekend vanuit de afdeling Showdown een groot toernooi georganiseerd, waarbij verenigingen uit het hele land (en zelfs België) waren uitgenodigd om aan dit tweedaagse evenement mee te doen. De afdeling Showdown van ASSV bestaat bijna 25 jaar en heeft 55 leden (leeftijd 18-80 jaar), allen afkomstig uit de regio. Showdown is een sport die wordt beoefend door visueel gehandicapten en wordt ‘blind’ gespeeld, de spelers dragen een blinddoek. Het spel laat zich het beste vergelijken met tafeltennis. Twee spelers aan een tafel, en dan bij elkaar proberen in een net te scoren met een balletje. Het geluid van de bal is bepalend voor de spelers.

Voorafgaand aan het toernooi, of beter als afslag van het evenement, sprak onze burgemeester de zaal met sporters en bestuurders toe, een kleine honderd in totaal. Ze feliciteerde hen allen met het jubileum en had zich verdiept in het spel door even de historie weer te geven van Showdown. Namens Ouder-Amstel waren er bloemen en Ouderkerker koekjes (bakkerij Out, red) voor het bestuur van de afdeling Showdown. Met de woorden: “Let the games begin”, mocht Joyce Langenacker zelf de eerste bal afslaan. Na een korte demo van ervaren spelers werd de voorzitter van de gemeenteraad geblinddoekt om gewapend met een batje de eerste ballen slaan, en ze wist zo waar te scoren. Hiermee was de jubileumactiviteit succesvol gestart. Een weekend met een Showdown toernooi.

Voor de vereniging ASSV volgen de komende maanden nog een aantal jubileumactiviteiten. Belangstellenden zijn zeker welkom (zie website voor het schema). Overigens is het gebouw van ASSV in de avonden beschikbaar voor clubs die nog ruimte zoeken.

 

20230415_102038.jpg

Een demo voor de burgemeester, die even later zelf een kennismaking met het batje en spel Showdown heeft.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.