×

Weekblad voor Ouder-Amstel (25/05): QR-Fit en Afval verschillen

20220526_154642.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (25/05): QR-Fit en Afval verschillen


26 mei, 2022 | 23:21 | 91 keer gelezen

Paar opmerkelijke berichten deze week in het Weekblad voor Ouder-Amstel: de stelling dat de start van de QR-Fit Beweegroute niet doorging, omdat er geen mensen waren. Gekke is er stonden op vrijdagmiddag rond 12 uur diverse dorpsbewoners in trainingspak te wachten op een startsein, wat er maar niet kwam. Reactie op het plein was dat men vanuit Ouderkerk de stekker er uit heeft getrokken zonder even in Duivendrecht langs te komen. Ander opmerkelijk verhaal is het door de gemeente gepresenteerde succes achter Diftar, terwijl het dorp weet dat veel afval elders wordt gedeponeerd (zie eerder onderzoek in Duivendrecht hierover). En tot slot, en dat wordt door de meeste burgers weer wel gewaardeerd: de jaarlijkse gemeentegids (wel de opmerking dat sommige sportaanbieders alweer jaren niet actief zijn in Duivendrecht).

Verder over Duivendrecht.

  • Een bijna coalitie akkoord (een nieuwe wethouder uit Duivendrecht, en de huidige wethouder uit het dorp die vertrekt).
  • Tijdelijke flexwoningen voor economisch daklozen aan de H.J.E. Wenckebachweg.
  • Start QR-FIT Beweegroute is verplaatst naar september (zie ook opening van dit artikel).
  • Cultuurprijs voor Inge Wiedijk. Haar winnende foto is een half jaar te zien in het Dorpshuis. In totaal hebben 179 mensen een stem uitgebracht, waarbij het opvalt dat de meeste stemmers uit het (nu nog) kleinere Duivendrecht komen (maar liefst 113, en dus 66 uit Ouderkerk).
  • Gemeente is blij met Diftar, maar sommige bewoners niet (vooral rond de flat Saturnus en de rest van het Zonnehof gebied). Daarnaast zie je menig dorpsbewoner een vuilniszak in te auto zetten om elders te deponeren.
  • Het Kettinggesprek met de nieuwe eigenaar van de Plus, de heer Kamminga, denkt graag mee met en over een levendig dorp.

Tot slot een banenmarkt special in het Weekblad.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.