×

Weekblad voor Ouder-Amstel (27-09): Informatieavond Werkstad OverAmstel (05/10)

IMG-20230922-WA0005.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (27-09): Informatieavond Werkstad OverAmstel (05/10)


27 september, 2023 | 16:08 | 94 keer gelezen

In het Weekblad worden de burgers van Duivendrecht klaargestoomd voor de informatiesessie over Werkstad OverAmstel van 5 oktober, dat belooft weer een vol Dorpshuis te worden (zeker nu de prestaties van Ajax tegenvallen, speelt die avond om 18.45 uit tegen AEK). Voldoende reden voor de burgers om hun antenne aan te zetten en te komen naar de presentatie. Het interview voorafgaand aan de Informatieavond vindt u onderstaand. (Op de foto de ondertekening van de overeenkomst Werkstad OuderAmstel tussen de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel).

What else over Duivendrecht in het Weekblad:

 • Concert in De Kleine Kerk op zondagmiddag 1 oktober.
 • Verslag van het Amstelbad.
 • Zonnebloem Duivendrecht zet vrijwilligers in het zonnetje.
 • De Sportambassadeurs aan het woord (deze week van CTO'70 volleybal).
 • De Tijdelijke vergunning van de Indoorcamping wordt verlengd.
 • Plan is om 'd Oude School te verduurzamen (en verbouwen).
 • Een Groene Markt op 4 november op het Dorpsplein (Klimaatweek).
 • Expositie in het Dorpshuis.
 • Tekentalent uit Duivendrecht doet mee aan programma ZAPP.
 • FDO Turnen is weer begonnen op donderdag in het Dorpshuis (meisjes en jongens kunnen mee doen).
 • 100 jaar De Kleine Kerk samengevat in het jubileumboek (14 oktober uitreiking).
 • Geldfit nu ook in Ouder-Amstel (met zeer handige financiele tips).

Informatieavond Werkstad OverAmstel (5 oktober)

Op woensdag 5 oktober organiseert de werkgroep Openbare Ruimte van Coherente een tweede Informatieavond onder de titel: ‘Duivendrecht, dorp in een stad’. Tijdens deze bijeenkomst staat de gebiedsontwikkeling Werkstad OverAmstel centraal. De gemeentelijke Projectgroep Werkstad Overamstel zal een presentatie geven. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rondom Duivendrecht.

Begin augustus is door de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel (zie foto: wethouder Victor Frequin, VVD) een overeenkomst ondertekend over de samenwerking tussen beide gemeenten voor de ontwikkeling van Werkstad OverAmstel, een gebied voor wonen, werken en ontspannen. Reden om enige achtergrondinformatie op te halen bij wethouder Victor Frequin (Ruimtelijke Ordening en Wonen) en bij Dirk Achterbergh (lid werkgroep Openbare Ruimte). Frequin: “De gemeente Ouder-Amstel kent naast de kernen Ouderkerk en Duivendrecht en het buurtschap Waver, twee grote gebiedsontwikkelingen: De Nieuwe Kern en Werkstad OverAmstel”. Achterbergh: “Vorig jaar hebben we tijdens de eerste Informatieavond De Nieuwe Kern en de ontwikkelingen in en rondom Amsterdam Zuidoost besproken. Tijdens de komende informatieavond gaat om de gebiedsontwikkeling van Werkstad OverAmstel”.

Vanuit Duivendrecht gezien start het gebied ‘Werkstad Overamstel’ bij Entrada en loopt van de Weespertrekvaartbuurt door naar het Kauwgomballenkwartier. Het gebied kent vele kleine en grote bedrijven en kantoren, waaronder: Makro, Sligro, DPG, The Joan en vele andere. Frequin: “De ligging nabij snelwegen, metro en trein en Duivendrechtsevaart, maakt het gebied goed bereikbaar. Dit gebied ontwikkelt zich tot een modern woon-werkgebied waar wonen en (creatieve) bedrijvigheid hand in hand gaan. Hier is ook plek voor meer mensen om te werken én te wonen”. In totaal zijn er 3.500 woningen gepland (waarvan ruim 1.000 op Entrada, red.). Voor de werkgroep Openbare Ruimte is de bijeenkomst van belang om de burgers te informeren. Achterbergh: “Hoe zal het gaan met de afwikkeling van het verkeer, wie komen er te wonen, gaan we tegen hoogbouw aankijken, welke voorzieningen komen er, kunnen onze kinderen in de buurt naar school en lopen onze winkels leeg of raken ze overvol?”

Frequin: “De komende jaren volgt een transformatie van het gebied, een proces dat niet binnen nu en vijf jaar is afgerond maar het neemt een langere tijd in beslag. De transformatie naar Werkstad OverAmstel is afhankelijk van particuliere initiatieven”. Achterbergh: “Informatie is nodig om ons goed op de toekomst te kunnen voorbereiden. Aan de burgers de gelegenheid om een goede indruk te krijgen van de komende ontwikkelingen rondom Duivendrecht en specifiek Werkstad OverAmstel. Uiteraard zal er voldoende mogelijkheid zijn om vragen te stellen”. De Informatieavond in het Dorpshuis (Duivendrecht) start 5 oktober om 19.30 uur.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.