×

Weekblad voor Ouder-Amstel (3 nov.): Afvalpas en Diftar

20210815_112918.jpg

Weekblad voor Ouder-Amstel (3 nov.): Afvalpas en Diftar


3 november, 2021 | 13:18 | 123 keer gelezen

Alweer een week voorbij, tijd voor een nieuw Weekblad op de leestafel. Kopje koffie of thee er bij en even doorbladeren. Naast de invoering van de coronapas is Duivendrecht ook over gegaan op de invoering van de afvalpas (zie eerdere berichten over Diftar op deze website). Opvallende is dat na de eerste dagen reeds blijkt dat zakken naast de ondergrondse containers worden gezet, overigens door het gehele dorp (zie foto in het Weekblad en eerdere foto's op DorpDuivendrecht.nl). Wat opvalt is dat je met 1 klik meerdere zakken kunt weggooien. Vraag is of er nu per klik met de afvalpas wordt betaald of per open en dicht beweging van de afvalbak. Ook benieuwd naar de maandelijkse rapportage van de gemeente. Wat verder opvalt in het dorp is dat de meeste onderhuurders niet over een pasje beschikken en Duivendrecht kent ook vele airbnb-adresjes, waarvan de bezoekers ook geen pasje hebben. Overigens komt nieuwbakken wethouder Wonen van Amsterdam, Jakob Wedemeijer, met het plan om huizen die verkocht worden rond de 5 ton te laten bewonen door de koper. Onderverhuur (meestal tegen hoge huren) is dan niet meer mogelijk. Wellicht volgt Duivendrecht in de olievlek van de gemeente Amsterdam.

Verder in het Weekblad over Duivendrecht:

  • Expositie in het Dorpshuis van Gerrit Faber (van 12 november tot 23 december, vergeet coronapas niet); zijn specialiteit is Amsterdam en de Waddeneilanden (en daarmee bereikt hij vast en zeker een brede groep belangstellenden).
  • Gladheidsbestrijding in Duivendrecht: 1) op de hoek van Begoniastraat/Telstarweg; 2) op de brug bij de Ommegang; 3) Kruidenommegang/Parnassiaveld; 4) inrit parkeergarage Uranus; 5) milieudepot Meidoornstraat.
  • De Werkgroep Openbare Ruimte Duivendrecht (WORD) komt bijeen op dinsdag 23 november (19:30 uur) in het Dorpshuis. Met een presentatie over de ontwikkelingen komende jaren in Duivendrecht, zo worden o.a. nieuwe woningen gebouwd in het dorp, waardoor het dorp uitbreidt met 18.000 inwoners (een verviervoudiging). Duivendrecht wordt (bestuurlijk en planmatig) steeds meer gekoppeld aan Amsterdam Zuidoost voor haar ontwikkelingen.
  • In het kettinggesprek de Dierenkliniek Duivendrecht.
  • CTO'70 verslaat (afgelopen weekend) TOG. Mooi dat er een blik is op de sportwedstrijden uit het dorp.
  • Op zondagmiddag 14 november organiseert stichting Kleinoot weer een concert in de Kleine Kerk.

Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.