×

Weeklad voor Ouder-Amstel (05/10): Eenzaamheid en Herdenken

20220930_145521.jpg

Weeklad voor Ouder-Amstel (05/10): Eenzaamheid en Herdenken


5 oktober, 2022 | 21:27 | 88 keer gelezen

Op de voorpagina van ons Weekblad, soms nog Amstelgids genoemd, aandacht voor de Week van de Eenzaamheid. In Duivendrecht wordt er door Coherente in het Dorpshuis (voorpagina) volop aandacht gericht, en het zit ook elke dag goed vol met bezoekers. Vandaag veel jeugd met ouders en opa en oma's maar ook individuen die graag samenkomen, met vandaag op het menu spelletjes en pannenkoeken. Overigens gisteren ook veel samenzijn met daarbij de omroepster die mede deelde dat de bitterballen werden aangeboden door de RiKi stichting. Herdenken deden we ook in Duivendrecht. Velen keken naar de serie Rampvlucht, over de vliegtuigramp in de Bijlmer in 1992. De herdenking was op 4 oktober live op TV, en de regie had duidelijk een drietal dames van het B&W in beeld, die bijna bij elke stap gevolgd werden. De herdenking was indrukwekkend.


Andere berichten over Duivendrecht:

-We hebben een nieuwe politieke fractie: fractie Bos, met veel stemmen uit Duivendrecht.
-Op 11 oktober een nieuwe poging tot aftrap van de QR-Fit route (start om 11:00 uur Dorpsplein).
-Nieuwbouw in Duivendrecht: Groot Giessenhof.
-Afscheid bij de vrijwillige brandweer Duivendrecht, er worden weer nieuwe spuitgasten gezocht.
-Verloedering Zonnehof gebied, met het verzoek aan Eigen Haard tot actie (ingezonden brief).
-Aanleg glasvezel in Duivendrecht, en de situatie die men achterlaat. KPN is net geweest door de straten (soms met half werk of geen aansluiting) een tweede provider volgt binnenkort, gaan de straten weer open; gelukkig zijn ze aan de Rijksstraatweg tegenwoordig wel wat gewend (ingezonden brief).
-De burgemeester over herdenken en de Bijlmerramp (1992).
-Bij de foto's: een concert zondagmiddag in de Kleine Kerk en een ochtendfoto vanaf de busbaan.

Volop leesplezier weer, we kunnen weer een week vooruit. Niet vergeten: 6 oktober Informatieavond Entrada.


Terug

 

 

Initiatief van DorpDuivendrecht.nl. Een onafhankelijk digitaal trefpunt voor de bewoners van Duivendrecht en ander geinteresseerden. De redactie van DorpDuivendrecht.nl heeft geen politiek, commercieel of ander belang bij dit digitale trefpunt. Puur opgezet om bewoners e.a. te informeren.